Annons:

Kommunal chef får ytterligare en titel

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars har fått titeln som skolchef i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunal chef får ytterligare en titel

Martin Snickars har fått ytterligare en titel. Han fortsätter precis som vanligt i rollen som barn- och utbildningschef men har nu också blivit skolchef.

Annons:

Riksdagen har beslutat att alla huvudmän inom skolväsendet måste ha en särskilt utsedd skolchef. Det måste alltså finnas minst en tjänsteman hos varje huvudman som har i uppgift att vaka över att regler efterlevs och den nya bestämmelsen gäller från årsskiftet. 

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars har utsetts till skolchef och hans uppgift är att stötta huvudmannen när det gäller att se till att de föreskrifter som finns för utbildningen följs i verksamheten. Det kan handla om bestämmelser i lagar, förordningar och myndighetsföreskrifter som gäller för utbildningen. 

– I praktiken blir det ingen skillnad. Jag har haft egentligen uppdraget som skolchef tidigare och gjort detta. Regeringen har infört att det ska finnas en skolchef i varje kommun och för mig blir det ingen förändring i varken arbetsuppgifter eller lön. Jag får en titel till som skolchef, säger Martin Snickars. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt