Annons:

Efter branden – toaletten är fortfarande stängd: ”Tagit lång tid”

Herrtoaletten på Valhall håller fortfarande stängt. Saneringen är klar och nu ska delar av golvet bytas ut. Foto: Ossian Mathiasson

Efter branden – toaletten är fortfarande stängd: ”Tagit lång tid”

Herrtoaletten i foajén på Valhall i Hultsfred är fortfarande stängd till följd av den brand som utlöstes för några veckor sedan.
– Det har tagit ganska lång tid och vi får ta del för del, säger Mikael Pettersson, fastighetschef på Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK).

Annons:

På måndagseftermiddagen den 21 januari fick rycka räddningstjänsten rycka ut till Valhall-byggnaden i centrala Hultsfred då en pappersbehållare vid handfatet på en offentlig toalett brann och skapade ordentlig rökutveckling. 

Toaletten fick rök- och sotskador

Det användes stora fläktar för att blåsa ut röken ur lokalen och såg till så branden inte spred sig någonstans. Biblioteksverksamheten, som är inyst på övervåningen i väntan på det nya biblioteket, kunde öppna senare samma dag men herrtoaletten är fortfarande igenbommad. Tack vare att det fanns dörrstängare på toaletten kom det inte ut så mycket rök i foajén. 

– Vi har varit tvungna att plocka ut all inredning på toaletten för att göra en omfattande rengöring och sanering då röken satte sig i materialet. Det var ingen stor brand men rökutvecklingen gjorde att det satte sig i allting, säger Mikael Pettersson. 

Toaletten fick stora rök- och sotskador efter branden och det första som saneringsfirman tog tag i var att ozonbehandla herrtoaletten innan den riktiga saneringen tog fart. 

– Ozonbehandlingen gjorde att vi fick bort branddoften och när man gör det får man inte befinna sig i det rummet, säger Pettersson. 

Delar av golvet ska bytas ut

I slutet av förra veckan blev saneringsfirman klara med sitt arbete och det som återstår är att det brandskadade massagolvet ska bytas ut. 

– Med tanke på att det droppade ner glöd på golvet så har delar av massagolvet fått skador och måste bytas ut.

När kan arbetet på herrtoaletten vara klart och öppnas?

– Det beror på när golvfirman har tid att komma. Vi har avvaktat med att säga något innan saneringen är klar, det finns ingen mening att boka upp en golvfirma om arbetet drar ut på tiden. Att montera tillbaka inredning kan man göra på några dagar men det är golvet som avgör. Jag skulle gissa på att toaletten är stängd i minst två veckor till. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt