Annons:

Integrationskonferens läggs ner efter tre år: ”Annat läge nu”

Efter tre lyckade år med Möjligheternas mötesplats i Virserum läggs projektet ner. Foto: Ossian Mathiasson

Integrationskonferens läggs ner efter tre år: ”Annat läge nu”

Den årliga integrationskonferensen i Virserum får ingen fortsättning 2019. Projektet läggs ner efter tre lyckade år.

Annons:

I fjol landade den nationella integrationskonferensen, även kallad Möjligheternas mötesplats, i Virserum för tredje året i rad. 

Det man har velat komma åt är att hitta kunskapsbildningsmöten för att diskutera hur Sverige kan och ska hitta integrationslösningar som bidrar på ett positivt sätt för både landsbygd och stad. 

"Inte lika stora behov längre"

Efter tre år läggs integrationssatsningen vid Virserumssjön ner.

– Vi har genomfört Möjligheternas mötesplats under tre års tid och har sagt att vi har fått ut mycket av konferenserna efter att det kom mycket nyanlända hit, säger kommunalrådet Lars Rosander och fortsätter: 

– Nu är läget annorlunda och det har hänt mycket. Vi har inte lika stora behov längre och samtidigt gick Anders Blomqvist, som drev konferenserna, hastigt bort i december. Det har bidragit till att vi inte har försökt att få fram nya pengar och jobba vidare med det. 

Hultsfreds kommun har i tre års tid samlat en mängd aktörer och nyckelpersoner i Virserum för samtal om hur man med gemensamma krafter kan påverka integrationsarbetet i landet i positiv riktning. Det har hållits seminarier, föredrag och workshops under två sommardagar i juni. 

– Det finns mycket att diskutera men vi har hamnat i ett annat läge, hittat andra vägar att gå på och byggt upp en del kontakter som vi kan hantera på ett annat sätt utan att ha konferens, säger Lars Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt