Annons:

  • Klartecken för att bygga ut Silverdalens skola under 2019

    Silverdalens skola ska byggas ut och utrustas med hiss, handikapptoalett, flera vanliga toaletter och ventilation. Foto: Ossian Mathiasson

  • Klartecken för att bygga ut Silverdalens skola under 2019

    Fastighetsingenjören Nicklas Holmqvist visar upp ritningarna för hur Silverdalens skola ska byggas ut. Foto: Ossian Mathiasson

Klartecken för att bygga ut Silverdalens skola under 2019

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett starttillstånd för tillbyggnad av hiss, handikapptoalett och ventilation på Silverdalens skola.
– När Silverdalens skola får sin hiss så är kommunens alla fastigheter fullt tillgängliga, säger kommunens fastighetsingenjör Nicklas Holmqvist.

Annons:

Silverdalens skola är inte tillgänglig för personer med nedsatt rörelseförmåga, saknar funktionell ventilation och har en stor brist på toaletter. 

Vid investeringar som är större än en miljon kronor ska starttillstånd inhämtas från kommunstyrelsens arbetsutskott – och nu har klartecknet kommit.

Nu ska det tas in anbud för denna entreprenad och om anbuden visar att projektet går att genomföra på beräknad budget så föreslås projektet genomföras under 2019. 

– Genomförandet kan börja i mitten på maj om allt går som planerat. Vi räknar med att göra vissa bullrande och stökiga uppgifter under sommarlovet. Vi måste såga upp i ytterväggen på botten- och övervåningen så det blir nya entréer på tillbyggnaden, säger Nicklas Holmqvist. 

Då ska tillbyggnaden vara klar

I denna tillbyggnad på två våningar ska en handikapptoalett, två vanliga toaletter, hiss och ett nytt teknikrum för ett nytt ventilationsaggregat inrymmas. 

Blir tillbyggnaden klar till skolstarten i augusti?

– Vi kommer inte hinna till det. Tanken är att färdigställandet blir sen höst, säger Holmqvist. 

Med dessa satsningar blir skolan fullt tillgänglig och Nicklas Holmqvist berättar att man under flera års tid har fått bra med pengar från politiken för att öka fastigheternas skick. 

– Politiken har utökat budgeten för fastighetsunderhåll och då har vi tittat på brandsäkerhet och utrymning på skolor och förskolor. Säkerhetsperspektivet var det som första vi jobbade med, sen jobbade vi med de yttre delarna med att byta tak och fönster på en mängd skolor. När vi började med det yttre så ville vi satsa vissa pengar på invändig ytskiktsrenovering för att öka trivseln i lokalerna. Sen kom det tredje steget med full tillgänglighet på skolorna och när Silverdalens skola får sin hiss så är kommunens alla fastigheter fullt tillgängliga, säger han. 

"Känns bra på alla sätt och vis"

Både Emådalsskolan i Mörlunda och Venhagsskolan i Målilla har utrustats med hiss och nu får Silverdalens skola sin efterlängtade hiss. 

– Förutom den nya förskolan i Hultsfred så är det ett av årets större projekt rent kostnadsmässigt. Alla skolor har hissar efter denna tillbyggnation, säger Holmqvist. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ser ett stort värde i att denna satsning görs på Silverdalens skola. 

– Det känns bra på alla sätt och vis. Det ger en trygghet för invånarna i respektive ort när ett sådant arbete görs, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt