Annons:

Traktorfesten får inte utökat bidrag – slog besöksrekord förra året

Målilla Traktor Power Weekend får nöja sig med 40 000 kronor i kommunalt stöd. Foto: Stefan Härnström

Traktorfesten får inte utökat bidrag – slog besöksrekord förra året

Arrangörerna av Målilla Traktor Power Weekend ansökte precis som förra året om utökat bidrag till sommarens motorfest på G&B Arena. Men det gick inte vägen.
– Vi håller fast vid att de får 40 000 kronor, säger Tomas Söreling efter att kommunstyrelsens arbetsutskott sagt sitt under tisdagen.

Annons:

I juni 2017 skrevs ett partneravtal mellan Traktorevent Sverige AB och Hultsfreds kommun för Målilla Traktor Power Weekend för 2017 med option för ytterligare två år. 

Både 2017 och 2018 har den stora traktorfesten fått 40 000 kronor i kommunalt stöd och i mitten av februari kom det in ansökan om utökat bidrag. 

”Målet för 2019 är att växa både publikmässigt och campingmässigt. Detta är förenligt med utökade kostnader, vakter och därför ansöker vi ödmjukast om höjning av avtalet från 40 000 kronor till 60 000 kronor. Detta skulle vara en ovärderlig hjälp för att även i år kunna genomföra denna publikmagnet”, skriver arrangörerna Ulrica och Christian Rudén i en skrivelse till Hultsfreds kommun. 

Fortsätter med 40 000 kronor

Trots önskemålet om utökat kommunalt stöd blir det ingen ökning. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att avtalet för 2019 ska landa på en kostnad på 40 000 kronor och finansieras ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov. 

– Det är tredje och sista året på avtalet och vi föreslår kommunstyrelsen att fortsätta med ett bidrag på 40 000 kronor för 2019, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Vill ni teckna ett nytt avtal med bidrag till Målilla Traktor Power Weekend?

– Det får vi ta då. När årets tävling är avverkad får vi göra en utvärdering och bestämma hur vi ska gå vidare, säger Söreling. 

Besöksrekord förra året

I utvärderingen av 2018 års evenemang nämner arrangören att de hade 16 500 besökare under helgen och satte ordet succé på helgen. De har aldrig haft så många besökare. 

Nyheter för 2019 är traktordragracing på fredagskvällen och ytterligare en klass med Euro Challange i Farmstock (3 600 kilo). 

– Det är helt nytt och innebär en ökad kostnad på cirka 100 000 kronor, skriver Ulrica och Christian Rudén. 

Satsar på fler vkater

Campingen utökas och det blir matvagnar som kommer ha öppet dygnet runt efter ökad efterfrågan på mat från campinggästerna. 

Arrangören har även fått igång ett samarbete med ridklubben i Hultsfred som hjälper till under helgen. Sedan tidigare har man ett samarbete med Rosenfors IK och Blomstermåla FK. 

Det kommer även bli fler vakter under 2019 års tävling. 

– De kommer vara på plats redan på torsdag kväll och under natten då många campinggäster kommer redan på torsdagen. Det innebär rejält utökade kostnader. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt