Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Hultsfred. Genom att använda Dagens Hultsfred tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta

Annons:

Servera mer vildsvin så minskar vildsvinstammen.

”Ät upp vildsvinen” – så vill moderaterna minska vildsvinsstammen

Istället för att vildsvinsolyckorna ökar på länets vägar så kunde vildsvinen skjutas i högre omfattning och serveras i regionens och kommunernas offentliga kök, det skriver Pär-Gustav Johansson (M) i en motion till Regionfullmäktige i Kalmar län.

Annons:

Pär-Gustav Johansson skriver i sin motion att vildsvinsolyckorna har fördubblats på tio år i Kalmar län. Det leder till omfattande materiella skador och skapar en växande otrygghet i trafiken. För att minska antalet olyckor anser Pär-Gustav helt enkelt att vildsvin ska stå på menyn i de offentliga köken, både i regionen och i kommunerna.

Han anser att det enda hållbara sättet att minska vildsvinsstammen är ökat jakttryck. Men efterfrågan på vildsvinskött måste också öka och det är där som regionen och kommunala kök kommer in i bilden.

En gång i månaden

Enligt beräkningar så serveras det 50 000 måltider om dagen i de offentliga köken.

– Om alla dessa kök serverade vildsvinskött en gång i månaden, skulle det behövas skjutas nästan 1 200 vildsvin om året, skriver Pär-Gustav Johansson.

Han yrkar därför att regionfullmäktige ska besluta:

  • Att region Kalmar län omgående inför vildsvinskött på menyn i sina kök minst en gång i månaden.
  • Att Region Kalmar län verkar för att även länets kommuner regelbundet ska servera vildsvinskött i sina kök.

 

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagenshultsfred.se

0733100831

0 kommentarer

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

Annons:

Annons:

Annons: