Annons:

HULTSFREDSBUTIK GÅR I GRAVEN:

Nästa fredag stänger Jörgen Karlsson dörren till Hultsfreds Elbutik för gott. Foto: Ossian Mathiasson

HULTSFREDSBUTIK GÅR I GRAVEN: "NÄTHANDELN TAR ÖVER"

Den dystra trenden fortsätter. Nu går ytterligare en butik i Hultsfred i graven. Den här gången är det Hultsfreds Elbutik som väljer att stänga ned.
– Vi har kommit upp i pensionsåldern och näthandeln tar över det mesta. Det är för tufft när man inte är med i någon kedja, säger Jörgen Karlsson.

Annons:

I slutet av förra året lade den anrika butiken Skocentrum i Hultsfred ner sin verksamhet och nu står det klart att ytterligare en butik slår igen i och med att Hultsfreds Elbutik upphör under mars månad. 

Ägaren Jörgen Karlsson tog över butiken i november 2011 och väljer nu att avveckla verksamheten sedan det förra bokslutet redovisat minusresultat. 

– När jag fick se förra bokslutet kände jag att det fick vara nog. Det är inte värt att kämpa vidare och riskera att man kör det i botten. Jag jobbade 2 400 timmar förra året och det är mycket mer än vad en heltidstjänst är. Jag är 63 år nu också, säger Jörgen Karlsson. 

I skyltfönstret på Hagadalsgatan informerar han och sambon Agneta Axelsson om att butiken kommer läggas ner och att det nu är total utförsäljning. Nästa fredag, den 29 mars, låser Jörgen Karlsson dörren för gott. 

– Sen ska vi röja butiken och vad jag vet så har inte fastighetsägaren något nytt på gång. Då blir det ytterligare en tom butikslokal i Hultsfred, vilket är jättetråkigt, säger han. 

"Knappt en kund under 40 år"

Försäljningen har blivit svårare de senaste åren på grund av konkurrensen med näthandeln.

– Vi har knappt en kund under 40 år utan de köper allt på nätet. Nätet har tagit stora marknadsandelar, den ena butiken efter den andra slår igen om man kollar i Hultsfred. Det är till stora köpcentrum som folk åker till, säger han. 

Hur känns det att ha fattat ett sådant beslut?

– Det är dubbla känslor. Jag har trivts bra med jobbet men vi har kommit upp i pensionsålder och då kan man lika gärna varva ner och få första sommarsemestern sedan 2011. 

Vad har du fått för reaktioner från Hultsfredsborna?

– De är ledsna, framför allt de äldre personerna som vi har hjälpt med alla vitvaror. De äldre har varit väldigt köptrogna men de yngre tycker att det är så lätt att sitta hemma och klicka hem grejerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt