Annons:

BUTIK I HULTSFRED TILL SALU: ”JAG HAR TRÖTTNAT”

Petra Svensson har tröttnat och hennes butik Petras Häst & Smådjur finns ute till försäljning. Foto: Ossian Mathiasson

BUTIK I HULTSFRED TILL SALU: ”JAG HAR TRÖTTNAT”

I sommar har Petra Svensson drivit Petras Häst & Smådjur i Hultsfred i tio år. Nu söker hon någon som kan ta över och driva verksamheten vidare.
– Jag har tröttnat. Jag har hållit på med det i tio år och det är ett begränsat kundunderlag, säger hon.

Annons:

Den ena butiken efter den andra läggs ner i Hultsfred. Skocentrum har lagt ner sin verksamhet och Hultsfreds Elbutik går i graven sista helgen i mars. 

Ytterligare en klassisk Hultsfredsbutik är på väg att försvinna, nämligen Petras Häst & Smådjur på Oskarsgatan. 

Via en annons på Blocket efterfrågas någon som vill ta över butiken för att fortsätta med verksamheten och sälja foder och tillbehör till sina djur, framför allt hundar, katter och hästar. 

– Butiken behövs, det märker jag. För min egen del vill jag att det ska hända mer för att jag ska känna att det är värt att fortsätta. Jag har tappat inspirationen, det ger mig inget längre. Jag har gått i dessa banor i flera år och jag blir inte yngre. Ska jag göra något annat så är det nu som jag ska göra det, säger Petra Svensson. 

Vill att någon tar över butiken

Precis som i fallen gällande Skocentrum och Hultsfreds Elbutik slår näthandeln hårt mot hennes butik som finns i slutet av gågatan i Hultsfred. 

– Butiken går runt men det är precis att det gör det. Näthandeln är den största konkurrenten. Tänk om hälften som handlar på nätet slutar med det och handlar här i stället, då skulle jag kunna anställa en person, slippa jobba sex dagar i veckan året runt och ha semester. Nu vill jag göra något annat där det händer mer, säger hon. 

Hon har haft butiken ute till försäljning sedan hösten 2018 och det har funnits personer som har visat intresse för ett övertagande utan att man har nått en lösning. 

– Jag skulle vilja att någon tar över lokalen och kör vidare på samma sätt som jag gör. Det hade varit det bästa för mig, den som tar över och hela orten i och med att det redan är inkört.

Hur länge ska du kämpa på?

– Det blir till nästa sommar om ingen tar över butiken eller bara lokalen. Mitt hyreskontrakt gäller till sommaren 2020.

"Folket som har valt"

Hultsfred är på väg att förlora sin tredje butik på väldigt kort tid. 

– Det är folket som har valt. Man kan inte gnälla på att det inte finns några butiker om man inte väljer att handla. Det är kunderna som styr vad det finns i Hultsfred. Hade jag haft fler kunder så skulle det vara en helt annan sak. Nu blir det mycket väntetid och jag tycker inte att det är roligt längre.

Att handla prylar på nätet är otroligt populärt och Petra Svensson är säker på att näthandeln fortsätter att växa under de kommande åren. 

– Folks köpbeteende på nätet kommer inte förändras, det kommer växa ännu mer. Då undrar man hur samhällena kommer se ut om några år när till och med butiker i storstäderna slår igen. Hur ser det till exempel ut i Hultsfred om fem år? Om det fortsätter så här blir Hultsfred en oattraktiv stad att bo i och det är väldigt tråkigt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt