Annons:

Lokal förening vill ha sexsiffrigt belopp i kommunalt stöd

Virserums konsthall vill ha ett sexsiffrigt belopp i stöd från Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Lokal förening vill ha sexsiffrigt belopp i kommunalt stöd

Virserums konsthall vill åstadkomma en utställning och ett seminarium och önskar att Hultsfreds kommun kliver in med ekonomiskt stöd.

Annons:

Konsthallens utställning med arbetsnamnet ”Hållbar landsbygd” öppnar i mitten av april och i den vill de visa på att det finns en framtid för landsbygden. 

”Det är ett samhälle där storstäderna inte ses som normgivande och önskvärda utan det är de mindre samhällena och tätorterna som är normen. För att nå dit måste ett antal åtgärder vidtas nu och det är bråttom för klimatförändringarna måste hanteras”, skriver Virserums konsthall i en skrivelse till Hultsfreds kommun. 

Besökarna ska få säga sitt

Med hjälp av utställningen vill konsthallen visa på de åtgärder som krävs och visa att kommunala och regionala visioner kan vara otillräckliga att arbeta efter om man vill åstadkomma en hållbar utveckling. 

Flera forskare kommer till Virserum i maj och har dessutom föreslagit ett seminarium kring frågan om hållbar utveckling på konsthallen i anslutning till utställningen. De planerar för ett seminarium i augusti och är intresserade av att låta en del av utställningen handla specifikt om Kalmar län. 

”Vår tanke är att utgående från ett scenario om länet om 10-20 år vad gäller befolkning, näringar och nuläge låta besökare ha synpunkter och idéer vad gäller viktiga frågor/strategier för att nå en hållbar vision”, skriver konsthallen i skrivelsen.  

Så stor är kostnaden

Konsthallen önskar sig att regionen och Hultsfreds kommun är med och arrangerar höstens seminarium – och vill dessutom få ekonomiskt stöd. De menar att utställningsdelen, seminariet och föreläsningsserien ligger utanför deras fastställda plan och budget och är i behov av bidrag. 

De uppskattar att totalkostnaden uppgår till 150 000 kronor och hoppas att kommunen och regionen kan dela på det. Behovet av bidrag kan sjunka beroende på hur många deltagare det blir, enligt konsthallen. 

Skrivelsen kom upp på kommunstyrelsens arbetsutskott nyligen och går vidare till hållbarhetsstrategen Linus Ivarsson för förslag till yttrande och hantering.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt