Annons:

  • Hemtjänsten satte guldkant på de äldres vardag

    Hemtjänsten i Målilla bjöd sina brukare på våffelfest i det gamla tingshuset i Målilla på våffeldagen. Foto: Privat

  • Hemtjänsten satte guldkant på de äldres vardag

    Muntergökarna höll i musikunderhållningen innan våfflorna serverades.

  • Hemtjänsten satte guldkant på de äldres vardag

Hemtjänsten satte guldkant på de äldres vardag

Ett 30-tal brukare med hemtjänst i Målilla fick vara med på en trevlig våffelfest på självaste våffeldagen i det gamla tingshuset i Målilla.
– Vi vill ge de äldre guldkant på vardagen och göra något annorlunda, säger Mia Johansson, undersköterska vid hemtjänsten i Målilla.

Annons:

Att fira våffeldagen den 25 mars är i Sverige ett säkert tecken på att vi närmar oss våren. Hemtjänsten i Målilla tog tillfället i akt att bjuda sina brukare på våffelkalas i det gamla tingshuset i Målilla på måndagen. 

– Vi ville göra ett avbrott från den vanliga vardagen och ordna något för dem. Vi har haft grötfester tidigare år och nu ville vi testa något annat och då blev det våffelfest på våffeldagen, säger Mia Johansson. 

"Roligt att se glädjen"

PRO:s sånggrupp Muntergökarna framförde ett par låtar innan de nygräddade våfflorna serverades med sylt och grädde. Det var ungefär 30 brukare som var med på kalaset och enligt Mia Johansson blev det en lyckad dag. 

– Brukarna pratar om det i dag också, det var roligt att se glädjen i deras ögon. Vi var ungefär tolv personer från hemtjänsten som hjälpte till olika sätt och drog sitt strå till stacken, säger Johansson. 

Under våffelkalaset rullade många gamla Målillabilder som visade hur det såg ut för många år sedan och ett och annat känt ansikte fanns med i bildspelet. 

– De tyckte att det var kul att se bilderna, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt