Annons:

Önskemål om offentlig toalett på ort i kommunen

Flera föreningar i Målilla vill att Hultsfreds kommun sätter upp en offentlig toalett på orten. Foto: MostPhotos

Önskemål om offentlig toalett på ort i kommunen

Flera föreningar i Målilla reagerar på urinerandet i området vid bussterminalen i Målilla. Nu vill de att Hultsfreds kommun sätter upp en offentlig toalett.

Annons:

Målilla samhällsförening har tillsammans med Coop Konsum, Målilla byggnadsförening, Målilla GoIF och PRO skickat in ett önskemål till kommunen om de ska ta tag i frågan om en offentlig toalett vid bussterminalen i Målilla. 

”Det har blivit en sanitär olägenhet med mycket urinerande med mera i detta område”, skriver Kent Karlsson (samhällsföreningen), Bo Bergman (PRO), Asta Pettersson (Skeppet), Jessica Nilsson (Coop Konsum) och Mikael Karlsson (Målilla GoIF). 

Vill flytta toalett från Hesjön

Målilla samhällsförening har lämnat in ytterligare två skrivelser till kommunen där de hoppas få ett positivt svar. De ansöker om att få tillstånd att flytta en av de gamla toaletterna vid Hesjön till Hesjöholm på andra sidan sjön. 

”Vi har varit i kontakt med kultur och fritid och de har inget emot att vi flyttar en av de gamla toaletterna. Många av våra utländska turister har hittat hit och en del av lokalbefolkningen utnyttjar denna fina plats. Det har blivit en sanitär olägenhet med mycket urinerande med mera i detta område”, skriver ordförande Kent Karlsson och kassör Jan Karlsson i en skrivelse till Hultsfreds kommun. 

Den tredje skrivelsen handlar om att de vill att kommunen tar kontakt med Trafikverket och ser till att gång- och cykelvägen från Emmenäskurvan förlängs hela vägen fram till gång- och cykelvägen vid utfarten till väg 34/47.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt