Annons:

  • Stor förändring på gågatan – träden har kapats ner

    Träden på gågatan i Hultsfred har kapats ner och ska ersättas med blommor och annan grönska i krukor. Foto: Ossian Mathiasson

  • Stor förändring på gågatan – träden har kapats ner

Stor förändring på gågatan – träden har kapats ner

Träden på Bryggerigatan (gågatan) i Hultsfred har sågats ner. Det är till följd av arbetet med gestaltningsprojektet Hultsfreds Makeover och att VA-ledningarna måste kontrolleras.
– Det kommer bli en mycket finare plats än tidigare. Det är vi övertygade om, säger stadsarkitekten Sara Dolk.

Annons:

Nu finns det inte längre några träd kvar på gågatan i Hultsfred och stadsarkitekten Sara Dolk kan konstatera att det har blivit en mycket ljusare plats efter tisdagens avverkning i centrala Hultsfred.

– Vi håller på med gestaltningsprojektet Hultsfred Makeover där vi ska ersätta träden med lägre växtlighet i stora krukor i stället. Träden har växt sig för stora och det har varit för trångt på gågatan, säger Sara Dolk och fortsätter:

– Anledningen till att det görs nu är för att man ska gräva i gatan för att kontrollera vattenledningarna som det har funnits problem med. Då passar man på att göra i ordning gågatan genom att ta bort träden. 

Hur länge har sådana planer funnits?

– Projektet för att försköna Hultsfred blev klart för ett par år sedan och vi har en slinga från Stålhagen till sjön Hulingen som vi ska göra till ett bra promenadstråk, säger Dolk. 

"Blir rätt skala på växtligheten"

Det kommer alltså inte bli några nya träd på gågatan då de ersätts med blommor och annan grönska i krukor. 

– Nu blir det rätt skala på växtligheten jämfört med husen, det är en stor fördel som jag ser. Träden var säkert i rätt höjd när man planterade dem i slutet av 90-talet men de har växt ganska mycket. De är för stora för sitt utrymme. Det kommer bli en trevligare miljö när man får ner växligheten och det kommer bli nya sittbänkar.

Innan gågatan förses med grönska ska Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) se över vatten- och avloppsledningarna efter vattenläckan som inträffade vid julen 2018. 

– Jag tror att det ska bli klart till senvåren men det beror på hur det går med VA-ledningarna. Vi har fått en ljusare plats som kommer bli jättefin när allt är klart.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt