Annons:

Bil har dumpats vid skolan – ortsbo är upprörd: ”Skämmer ut samhället”

Den dumpade bollen i närheten av Prolympia i Virserum rör upp känslor hos en ortsbo. Foto: Privat

Bil har dumpats vid skolan – ortsbo är upprörd: ”Skämmer ut samhället”

En bil har dumpats och bara ställts i nära anslutning till Prolympia i Virserum. Det får en anonym Virseremsbo att reagera kraftfullt
– Jag tycker att det är för jävligt att skolbarnen ska behöva se något så illa som detta på skolgården, säger kommuninvånaren.

Annons:

Det var tidigare i veckan som Dagens Hultsfred rapporterade om att någon eller några personer har tänt eld på oljan som har runnit ur ett fordon som stod övergivet på Prolympias parkering vid sporthallen i Virserum. 

En anmälan om brott mot miljöbalken har upprättats och nu visar det sig att den dumpade bilen lockar till sig nyfikna barn. En anonym Virserumsbo vill att bilen tas bort från platsen och att Hultsfreds kommun tillsammans med samhället tar sitt ansvar. 

– Bilen har säkerligen använts av några kriminella och är inte i körbart skick. När ska politikerna, samhället, kommunen ta sitt ansvar? Bilen får inte flyttas eftersom den är med i utredning, det bästa vore att en skrotfirma hämtar den direkt och skickar fakturan till någon myndighet. Det står flera bilar runt om i samhället, många har stått i över ett år på till exempel Hultsfred Bostäders parkeringsplatser, allmänna parkeringar och längs gator. Flera bilar är skrotbilar som inte är besiktigade, avställda och krockade som skämmer ut samhället, säger kommuninvånaren till Dagens Hultsfred. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt