Annons:

  • Venhagskolan har fått uppfräschade lokaler: ”Rymligare och större”

    Jesper Lundvall och barnen på fritids Valen på Venhagskolan Målilla har fått uppfräschade lokaler. Foto: Ossian Mathiasson

  • Venhagskolan har fått uppfräschade lokaler: ”Rymligare och större”

    Rektorn Louise Weinfors Lockström är glad över att Hultsfreds kommun satsar på att ge skolorna ett ansiktslyft.

  • Venhagskolan har fått uppfräschade lokaler: ”Rymligare och större”

    Fritids Hajen har fått ett nytt pyssel- och målarrum.

  • Venhagskolan har fått uppfräschade lokaler: ”Rymligare och större”

Venhagskolan har fått uppfräschade lokaler: ”Rymligare och större”

Fritidshemmet Valen på Venhagskolan i Målilla har genomgått en renovering och uppfräschning den senaste tiden. Personalen har dessutom fått nya, ändamålsenliga lokaler.
– Det är jätteroligt och fantastiskt härligt att Hultsfreds kommun satsar pengar på skolan, säger Louise Weinfors Lockström, rektor på Venhagskolan.

Annons:

Det är med stor glädje som barnen på Venhagskolans fritids Valen, de som går i årskurs två och uppåt, leker i sin nya miljö på fredagseftermiddagen. De ska snart åka hem till sina familjer för fredagsmys men de passar på att leka av sig rejält innan hemresan. 

För en dryg månad sedan blev arbetet klart med att göra om lokalerna för fritids Valen och personalen. 
Fritidspedagogen Jesper Lundvall ser många fördelar med satsningen som har kostat runt en miljon kronor där Hultsfreds kommun står för notan.  

– Det har blivit både rymligare och större jämfört med hur det var tidigare. Innan renoveringen var det små rum överallt och nu kan man säga att vi har fått större rum. 

"Jag gillar utseendet"

De gamla och slitna fritidslokalerna är från och med nu ett minne blott. De har fått nytt golv, nya väggar, nytt tak, ny köksutrustning och ett större och gemensamt pyssel- och målarrum.

– Jag gillar utseendet då det är vitt och fräscht. Vi har ett annat lekrum ”Kudden” som kallas så för att det finns en stor madrass. Vi hade inte det utrymmet tidigare, säger han och fortsätter:

– Som det ser ut där nere på Hajen, så såg det ut här innan renoveringen. Det är roligare att komma till jobbet nu. Det är bra ordning och det har vidtagits ljuddämpande åtgärder.  

Ett av fritidsbarnen är mycket nöjd med hur resultatet blev. 

– Det är bra och mycket större än vad det var förut, säger fritidsbarnet. 

"Jättebra att det händer"

Louise Weinfors Lockström, rektor på Venhagskolan, berättar renoveringen har gått på runt en miljon kronor. 

– Då är det allt i den summan och inte bara fritids. Sedan har väl själva fritidsdelen varit dyrast. Vi har fått nya väggar, tak, golv, köksutrustning, målarrum och personalrummet är större. Det var för litet tidigare, säger Louise Weinfors Lockström. 

Under lång tid har det funnits önskemål från skolans sida att göra dessa förbättringar. 

– Det är jättebra att det händer. Nu ska vi gå in oss i de nya lokalerna och nästa steg är kanske att köpa in nya möbler. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt