Annons:

Två äldreboenden i kommunen har fått nya ägare

Kommunalrådet Lars Rosander informerade om äldreboendeutbyggnaden på gårdagens kommunfullmäktige. Foto: Ossian Mathiasson

Två äldreboenden i kommunen har fått nya ägare

Både Lundagården i Mörlunda och Klockargården i Vena har fått nya ägare i form av den ekonomiska föreningen Hultsfreds Trygga Hem.
– Det är precis enligt plan som vi tog för några år sedan, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

För 61 miljoner kronor köper föreningen de båda äldreboendena som ska rustas upp i den stora äldreboendesatsningen i Hultsfreds kommun. 

Det var en av punkterna som kommunalrådet Lars Rosander (C) tog upp under gårdagskvällens kommunfullmäktige när han gav information angående äldreboendeutbyggnaden.

– Den 8 april tog Hultsfreds Trygga Hem köpte Klockargården i Vena och Lundagården i Mörlunda från Hultsfreds Bostäder. Det är precis enligt den plan som vi tog för några år sedan, säger Lars Rosander och fortsätter:

– Det finns en tidsplan men det är några år framåt i tiden. Det är inte så stora förändringar på dem. Köpet gjordes först nu med tanke på att det inte ska göras några investeringar på direkten, säger Rosander. 

"En stor investering"

Arbetet med de nya trygghetslägenheterna som byggs intill Ekliden i Virserum pågår för fullt och det stora projektet med att bygga 27 nya lägenheter vid Hemgården i Målilla har nått slutskedet av projekteringen. 

– Förfrågningsunderlaget ska skickas ut i början av juni till företag som är intresserade av att lämna anbud. Det ska vara inne i slutet av september så man har tid att räkna på det. Anbudet som går ut i juni avser 27 lägenheter, nytt tillagningskök och en renovering av befintliga utrymmen. Det är en stor investering.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt