Annons:

För få anmälda till landsbygdsdagen – Rälg blickar framåt: ”Kör i höst”

Landsbygdsdagen ställdes in och kommer hållas i november i stället. Foto: Ossian Mathiasson

För få anmälda till landsbygdsdagen – Rälg blickar framåt: ”Kör i höst”

Tommy Rälg fick ihop ett bra program till landsbygdsdagen på Rock City. I fredags tvingades han ställa in evenemanget.
– Det var för få anmälda. Vi hade räknat med åtminstone 100 personer men vi hade bara ett 40-tal anmälda, säger han.

Annons:

Nästa vecka bjöd Sparbanksstiftelsen Kronan i samarbete med regionförbundet, Hultsfreds kommun och Swedbank in till en landsbygdsdag på Rick City för att just diskutera frågor som rör landsbygd. 

Programmet var späckat med intressanta föreläsare och personer, bland annat artisten Lisa Miskovsky, Åsa Classon, ordförande för ”Hela Sverige ska leva”, Åbro Bryggeris vd Henrik Dunge, musikern och Bonde söker fru-deltagaren Per Solberg och Mollie Minott, Idol-deltagaren från 2014. 

Men det blir ingen landsbygdsdag då intresset var för svalt. 

– Det är jättetråkigt. Det var 50 personer för lite för att kunna anordna dagen. Vi hade räknat med att ha åtminstone 100 personer, säger Tommy Rälg, huvudman i Sparbanksstiftelsen Kronan. 

Kör i november i stället

Han kände sig nöjd med att få arrangera denna konferens med alla dessa aktörer men att hålla från tidig förmiddag till sen eftermiddag gick inte hem.

– Nej, det är nog svårt att få människor att komma till Rock City och lyssna på massa föreläsningar och musik om det till exempel är fint väder ute, säger Rälg. 

När fattade ni beslutet att ställa in?

– I fredags. Det är aldrig roligt och det är ledsamt när det blir på det viset. Det blev en plump i protokollet men vi kör i höst i stället, säger han och fortsätter:

– Vi har satt 13 november som ett preliminärdatum. Då kör vi bara eftermiddag och några punkter kommer tas säkert bort när programmet trycka ihop. Vi har inte bestämt hur programmet ska se ut men vi ska försöka hotta upp programmet lite till.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt