Annons:

Dansen är tillbaka på Hultsfreds studentbal – så ser programmet ut

Många elever deltar på årets bal i Hultsfred och i år är dansen tillbaka. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Dansen är tillbaka på Hultsfreds studentbal – så ser programmet ut

Hultsfreds gymnasiums studenter har på lördag sin årliga studentbal i både Hultsfred och Vimmerby. Årets stora nyhet är att dansen i Hagadals sporthall är tillbaka på programmet.
– Ta ett valssteg låter säkert enkelt, men det var det inte, säger Tilda Föghner.

Annons:

Balen är något av en höjdpunkt för avgångseleverna på varje gymnasium och något som de har sett fram emot under lång tid.

På lördag är det dags för årets studentbal i Hultsfred.

Frisyrerna ska fixas, kavajerna ska strykas, klänningarna ska plockas fram och i kylen ligger bubblet på kylning och väntar på att hällas upp i festglasen.

– Spänning sammanfattar tankarna bäst inför årets bal men det ska även bli väldigt roligt. Det är lite nervöst med tanke på hur väderprognosen ser ut men vi håller tummarna, säger Tilda Föghner.

"Svårare än vad vi först trodde"

Jämfört med fjolårets studentbal kommer det arrangeras en dansuppvisning Under ledning av Ann-Britt Frost och Maria Jendestam i Hagadals sporthall.

– De har lärt oss elever alltifrån buggvals till fransäs, säger Föghner.

Hur har det varit att dansa?

– Utmanande och mycket svårare än vad vi först trodde. Ta ett valssteg låter säkert enkelt men det var det inte. Vi har haft mycket träningar under varje onsdag sedan den 16 januari. Det har dock gett resultat.

Föghner har tillsammans med Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Moa Nilsson, som alla tar studenten till sommaren, jobbat med att göra årets bal möjlig.

Vad betyder det att ni kan erbjuda studentbal?

– Vi bibehåller på så sätt en tradition som känns typisk för sista året på gymnasiet. Balen är en dag vi tror många ser fram emot med att få klä upp sig, umgås, ha roligt med klasskamrater och dansa.

Så ser programmet ut

Jämfört med i fjol blir det ungefär lika många balpar. Det är sammanlagt 34 balpar där 20 stycken av de dansar och står för uppvisningen.

Lördagen inleds med att alla anhöriga har möjlighet att komma och kolla på alla balpar i Hagdals sporthall vid klockan 12.30 då uppvisningen börjar. Efter uppvisningen, mellan klockan 13.45 och 14.00, marscherar balparen tillsammans med Vena musikkår till Stenbryggan vid sjön Hulingen och där kommer det vara mingel och fotografering.

Klockan 17.00 ska de vara på plats i Källängen i Vimmerby och därefter väntar trerättersmiddag och festligheter på Stadshotellet i Vimmerby från klockan 18.00 och framåt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt