Annons:

  • LOKALT FÖRETAG BYGGER TRE VILLOR I SÖDRA VI

    Arvidssons Bygg & Montage kommer bygga tre nya villor i Södra Vi. Foto: Privat

  • LOKALT FÖRETAG BYGGER TRE VILLOR I SÖDRA VI

LOKALT FÖRETAG BYGGER TRE VILLOR I SÖDRA VI

Det skånska företaget Seniorvillor planerar att uppföra tre stycken enplansvillor i Björkaområdet i utkanten av Södra Vi. De har tecknat ett avtal med det lokala byggföretaget Arvidssons Bygg & Montage.
– Vi har jobbat för det i snart ett år så det är väl förankrat, säger Thomas Arvidsson på Arvidssons Bygg & Montage.

Annons:

Fastighetsbyrån i Vimmerby var nyligen med och slutförde två stycken lyckosamma nyproduktionsprojekt i Vimmerby. Nu är mäklarfirman del i ett nytt projekt – men denna gång handlar det om nyproducerade enplansvillor i ett redan etablerat villaområde i Södra Vi. 

Det är det skånska husleverantörsföretaget Seniorvillor som har tecknat ett avtal med Arvidssons Bygg & Montage om att uppföra tre stycken enplansvillor med garage i Björkaområdet i Södra Vi. Det handlar om tomterna Jasminvägen 5, Jasminvägen 7 och Hagtornsvägen 14 som ska bli bostäder anpassade för såväl seniorer som mindre familjer. 

– Det är vårt senaste nyproduktionsprojekt. Det är tre tomter som Vimmerby kommun har tillgängliga där husleveratören och byggföretaget har kommit fram till att man kan hitta ett alternativt koncept, säger Magnus Boberg på Fastighetsbyrån i Vimmerby. 

Hur kommer det sig att det blir i Södra Vi?

– Det är en diskussion som har pågått mellan byggfirman och husleverantören. Man vill prova ett koncept där man kan bygga tre hus i närheten av varandra, säger Boberg och fortsätter:

– Då kände vi allihopa att det var lämpligt. Eftersom det är så konkurrenskraftigt, både i pris och i typ av hus, så tror jag att det skulle funka. Efterfrågan har ökat ganska markant i Södra Vi och priserna har gått uppåt. Det är också nära till centralorten.

"Tror stenhårt på konceptet"

Han berättar också att det inte kommer börja byggas några villor förrän någon har tecknat upp sig för en villa. 

– Ja, så är det. Intressenter måste teckna upp sig för det innan man sätter spaden i marken. 

Hur ser processen ut?

– Vi kommer marknadsföra tomterna så gott vi kan. Det finns en stor efterfrågan på enplansvillor. Det är ett bra koncept för både småbarnsfamiljer och seniorer.  

Vad har du för känsla?

– Jag hade inte ställt mig bakom det här om jag inte trott på det. Jag tror stenhårt på konceptet tack vare priset, läget och efterfrågan. 

Villorna har en boarea på 90 kvadratmeter som inrymmer tre rum och går på strax över 2,3 miljoner kronor. 

– Det är lite högre än snittpriserna i Södra Vi. Vi lanserade det i går så det är alldeles färskt. Vi räknar inte med lika stort tryck som vi hade på bostadsrätterna i stan. Här är det först till kvarn. 

"Villor som man kan bli äldre i" 

Thomas Arvidsson på byggföretaget Arvidssons Bygg & Montage ser fram emot det kommande byggprojektet. 

– Men först måste Magnus (Boberg) sälja husen. Han tror på det och jag hoppas givetvis att det går vägen. Det vore jätteroligt, säger Thomas Arvidsson. 

Hur kommer det påverka ert företag?

– Det kommer inte påverka oss något speciellt. Det rullar på som vanligt med lika många anställda, säger Arvidsson och fortsätter:

– Det blev klart i tisdags. Seniorvillor levererar husdelarna och vi bygger ihop det. Det tar ungefär fyra månader från start till mål. Vi har jobbat för det i snart ett år så det är väl förankrat. Det är villor som man kan bli äldre i då de är välanpassade och saknar trösklar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt