Annons:

Regionen inleder utredning efter dagens skjutning på kliniken

Region Kalmar har inlett en utredning efter den tragiska händelsen i dag. Foto: MostPhotos

Regionen inleder utredning efter dagens skjutning på kliniken

Region Kalmar har omedelbart inlett en utredning efter att en patient skjutit sig själv på psykiatriska kliniken i Kalmar i eftermiddags. Patienten avled i samband med händelsen.

Annons:

Den tragiska händelsen inträffade vid 14-tiden på torsdagen. En tvångsintagen patient i 60-årsåldern begick självmord genom att skjuta sig själv på sitt rum på kliniken. 

Varken personal eller andra patienter var i rummet när skottet föll. Trots snabba insatser från personalen gick hans liv inte att rädda.

Mannen har varit inlagd sedan i januari. 

"Under den senaste månaden har vården planerat för att mannen istället skulle föras över till den öppna vården då bedömningen var att sluten vård inte längre var nödvändigt. I samband med detta har också mannen vid ett flera tillfällen haft permission då han på egen begäran haft personer med sig", skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande. 

Inleder utredning

Hur personen fick in vapnet på kliniken är okänd. 

"En tvångsvårdad patient avvisiteras alltid när hen läggs in för sluten vård. Därefter sker en individuell bedömning om personen ska kontrolleras efter en permission. I det här fallet har det inte bedömts som nödvändigt", heter det i pressmeddelandet. 

Regionen har nu inlett en utredning där man bland annat kommer försöka få svar på hur mannen kunde få in vapnet på kliniken. En översyn av rutinerna kommer också att göra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt