Annons:

Möte om planer på 15 vindkraftverk utanför Målilla

Här, strax utanför Målilla, är tanken att 15 stycken vindkraftverk ska sättas upp. Karta: Dackevind

Möte om planer på 15 vindkraftverk utanför Målilla

Planer finns på att uppföra 15 vindkraftverk sydväst om Målilla. Allmänhet, föreningar och organisationer bjuds nu in till samråd om projektet på Skeppet onsdagen den 22 maj.

Annons:

Det är Dackevind AB som under 2016 påbörjade arbetet med att undersöka möjligheterna till att bygga vindkraftverk utanför Målilla. 

Företaget planerar att uppföra 15 stycken vindkraftverk med en totalhöjd om maximalt 250 meter. Som ett steg i den processen hålls nu samråd med allmänhet, föreningar, intresseorganisationer och övriga berörda en möjlighet att framföra sina synpunkter på projektet.  

Samrådet kommer ske i form av öppet hus med utställning och samrådsunderlaget hittar man även på Dackevinds hemsida. Samrådsperioden pågår till och med den 17 juni 2019 och fram till dess har man möjlighet att lämna skriftliga synpunkter. Mötet pågår mellan klockan 15 och 20 onsdagen den 22 maj på Skeppet i Målilla.

Det föreslagna projektområdet ligger sydväst om Målilla, omfattar cirka 18 kvadratkilometer och berör följande fastigheter: Gårdveda 1:3, Äshult 1:3, Äshult 1:5, Äshult 1:6, Kristineberg 2:7 och Lilla Aby 1:2. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt