Annons:

Inga pengar till konsthallen: ”Ska träffas och diskutera”

Lars Rosander och Hultsfreds kommun har inte beslutat om något bidrag till Virserums konsthall. Foto: Ossian Mathiasson

Inga pengar till konsthallen: ”Ska träffas och diskutera”

Virserums konsthall vill ha bidrag för att anordna evenemang inom hållbar samhällsutveckling. Hultsfreds kommun svarar att de ska hållas ett möte med konsthallen.
– Det var inga beslut om pengar när ärendet kom upp på kommunstyrelsens arbetsutskott, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Det var i slutet av mars som Virserums konsthall lämnade in en skrivelse till Hultsfreds kommun där deras önskan var att kommunen skulle kliva in med ekonomiskt stöd för att de skulle kunna arrangera en utställning och ett seminarium. De uppskattar att totalkostnaden uppgår till 150 000 kronor och hoppas att kommunen och regionen kan dela på det. 

De menar att utställningsdelen seminariet och föreläsningsdelen ligger utanför konsthallens fastställda plan och budget och är i behov av bidrag. 

"Ska träffas och diskutera"

Hultsfreds kommun anser att initiativet är positivt då det bedöms vara till gagn för hållbar utveckling i kommunen och regionen. 

”Den medverkan som efterfrågan i form av diskussion, bilder, texter och ekonomiskt stöd finner underskriven ej möjlig att bedöma utifrån skrivelsen”, skriver Hultsfreds kommun i sitt svar. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ordna ett möte mellan kommunen och konsthallen för vidare diskussion utifrån skrivelsen. 

– Vi ska träffas och diskutera hur vi kan samverka i detta projekt. Det var inga beslut om pengar när ärendet kom upp på kommunstyrelsens arbetsutskott, säger Lars Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt