Annons:

Lokal förening får hälften av sökt bidrag till investering

Vena skytteförening får inte lika mycket pengar som de hade önskat sig för att fixa elektroniskt markeringssystem. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Lokal förening får hälften av sökt bidrag till investering

Vena skytteförening har ansökt om ett bidrag på 185 000 kronor för inköp av elektroniskt markeringssystem. Klubben får hälften av det sökta bidraget som ska lyfta verksamheten.

Annons:

Skytteföreningen i Vena är numera den enda föreningen som bedriver luftgevärsskytte i Hultsfreds kommun och har därmed både unga och äldre som skjuter luftgevär. 

De har i en skrivelse till Hultsfreds kommun pekat på att vikten av att följa med i den moderniserade utvecklingen för att kunna fortsätta bedriva skytteverksamhet med kvalité. De gjorde en kostnadsberäkning på elektroniska markeringssystem som totalt skulle kosta uppemot 185 000 kronor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott anser, efter kultur- och fritidsförvaltningens beredning, att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ska bevilja ett bidrag om 50 procent upp till 92 500 kronor i medfinansiering efter uppvisande av erlagda kostnader när det gäller inköp av material. Resterande kostnader löses genom andra bidragsgivare och föreningen. 

– Vi går i regel alltid in med 50 procent och deras styrelse hade redan finansiering med pengar från annat håll. Jag tycker att det är ett bra tillskott för att de kan göra denna investering. Jag har förstått det som att de är glada och nöjda, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt