Annons:

Önskemål om gångtunnel under riksvägen: ”Går inte att passera på annat sätt”

Målilla samhällsförening vill få till en gångtunnel under riksvägen när den planerade 2+1-vägen byggs mellan Hultsfred och Målilla. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Önskemål om gångtunnel under riksvägen: ”Går inte att passera på annat sätt”

Samhällsföreningen i Målilla ligger sällan på latsidan. Nu har föreningen skickat in tre nya skrivelser till Trafikverket och Hultsfreds kommun som rör trafiksituationen i Målilla. De vill bland annat få till en gångtunnel under riksvägen.

Annons:

Vid ett möte som Trafikverket höll i slutet av april tog Målilla samhällsförening upp frågan om gångpassage under vägen vid Hesjöbacken. Trafikverket säger att det är Hultsfreds kommuns ansvar och kommunen svarar att projektet tillhör Trafikverket. 

”I och med denna information ställer vi oss frågan: ”Vem är det som är ansvarig för projektet”, frågar sig samhällsföreningen i en skrivelse till Hultsfreds kommun och Trafikverket. 

"Blir en extra kostnad"

Den andra skrivelsen handlar om trafiksituationen i Målilla där samhällsföreningen har gjort en manuell trafikräkning vid olika tidpunkter under dagtid i två år. Ungefär 800 bilar passerar rondellen i Målilla varje timme. 

”I och med att underlag för den täta trafiken förbi Målilla förstår vi att det är nödvändigt att få en gångpassage under 2+1-vägen eftersom det inte går att passera på annat sätt om man ser till säkerhet, både för barn och vuxna”, skriver samhällsföreningen. 

Samhällsföreningen vill inte att den kommande 2+1-vägen ska börja innan berget vid Hesjöbacken på grund av att det medför att berget måste sprängas och massorna forslas bort. 

”Det kommer bli en extra kostnad som i stället kan användas till att bygga en gångpassage. Vårt förslag är att börja 2+1-vägen efter berget, då slipper man sprängkostnaden”, skriver samhällsföreningen. 

Samhällsföreningen har också beslutat och öronmärkt 100 000 kronor för att bidra till gångpassagen vid Hesjöbacken.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt