Annons:

Polismannen skrek

Foto: Mostphotos

Polismannen skrek "arabjävel" – nu har han dömts

För tre år sedan gjorde en polisman uttalanden som "arabjävel" och "åk hem till ditt jävla land" när en man skulle avvisas från ett asylboende i Emmaboda. Nu har polisen dömts för olaga hot och förolämpning.

Annons:

Det var i april 2016 som polisen blev kallad till ett asylboende i Emmaboda. Det hade uppstått våldsamheter på boendet och många personer var upprörda.

Enligt polisen var det en man som uppviglade och honom ville de fått bort från platsen. 

Polisen körde iväg honom från samhället och släppte av honom i skogen.

Under färden slog mannen på inspelningsfunktionen på sin mobiltelefon. Mannen säger då att han inte har gjort något och ifrågasätter varför de har kört iväg med honom.

Då blev den polisman som körde bilen upprörd.

– Jag ska ge dig en omgång stryk, riktigt, passa dig. Jag tycker inte om sådana som dig. Ut med dig, sa polismannen.

Mannen frågade då varför han skrek och sa att han inte var polis.

– Alla poliser är snälla, sa han.

Det gjorde polismannen ännu mer upprörd.

– Va, vad är inte jag? Gå för helvete med dig, ska du gå eller? Din jävla dåre. Åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land.

Får behålla jobbet

Polismannen blev polisanmäld och åtalades för olaga hot och förolämpning. Han har nekat till brott, men berättat att det tidigare på dagen skett saker som varit krävande för honom. En bekant till honom hade försvunnit.

Enligt polismannen blev han också kallad "nazistsvin". När mannen sa att han inte var en riktig polis "gick säkringen" för honom.

Polismannen var även misstänkt för att ha slagit mannen med ett tillhygge, men det fann inte åklagaren stöd för i utredningen.

Polismannen döms för olaga hot och förolämpning. Han ska betala sammanlagt 15 600 kronor i dagsböter. Dessutom ska han betala 40 000 kronor av kostnaderna för försvar och målsägandebiträde till staten. Polismannen kommer att få behålla sitt jobb.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt