Annons:

Problemen hos telejätten är nu lösta

Telejätten Tele2 har enorma problem med sin telefoni för närvarande. Foto: Pixabay/Genrebild

Problemen hos telejätten är nu lösta

Telejätten Tele2 har problem med driftstörningar för andra dagen i rad. Under förmiddagen varnade SOS Alarm för att samtalen inte gick fram.
– Vi märker av en ökning av så kallade tysta samtal där vi inte får kontakt med inringaren, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS alarm, till Aftonbladet.

Annons:

Tele2 hade problem med sitt nät redan under gårdagen. De löstes under kvällen, men kom tillbaka i morse. 

– Tyvärr är det så. Vi har monitorerat under natten, men nu på morgonen har kunder meddelat att de upplever problem igen. Det är samma symtom som i går, säger Louise Ekman på Tele2 till Aftonbladet. 

Störningarna gäller för hela landet och även samtal till 112 berörs. SOS uppmanar användare att ta ut sim-kortet och försöka igen vid nödsituationer. 

– Då söker mobilen efter en annan operatör i stället och då kan man ringa, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS alarm, till Aftonbladet.

"Felsöker för fullt"

Även Sveriges Radios program "Ring P1", som bygger på att lyssnare ringer in, har fått problem orsakade av situationen och fick ställas in i dag. 

Vad störningarna beror på är oklart och det finns ingen prognos för när problemet kan vara löst.

– Vi felsöker för fullt och hoppas kunna lösa det här så snabbt som möjligt. Vi förstår att det här är jobbigt för alla kunder som drabbas, säger Louise Ekman.

Uppdatering 15.57: Problemen hos Tele2 ska nu vara lösta. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt