Annons:

Här kan du dansa runt midsommarstången i Hultsfreds kommun

Dagens Hultsfred har listat alla platser där det går att fira midsommar i kommunen. Foto: Pixabay/Genrebild

Här kan du dansa runt midsommarstången i Hultsfreds kommun

Midsommar är en av de mest populära högtiderna i Sverige. Dagens Hultsfred har listat firanden i kommunen som du kan besöka för att fira in sommaren.

Annons:

I år infaller midsommarafton fredagen den 21 juni och på flera ställen runt om i Hultsfreds kommun reser man då en traditionell midsommarstång som markerar sommarens början. 

Här listar Dagens Hultsfred alla traditionella midsommarfirande som du kan besöka på fredag. 

Befinner du dig i Hultsfred så blir det ett traditionellt midsommarfirande i hembygdsparken med musik, dans runt stången, servering av kaffe och ostkaka, lotteri. På torsdagskvällen plockas blommor och löv som ska klä stången. 

I Målilla blir det midsommarfest i hembygdsparken och det gäller även vid hembygdsgården i Lönneberga. Vid Triabo skola blir det dans kring midsommarstången. 

På Blåbärskullen i Mörlunda kan både barn och vuxna dansa runt midsommarstången och njuta av musikunderhållning från Musikfolket. Byggnaderna är öppna och det blir kaffeservering och försäljning av lotter. På torsdagen kläs midsommarstången.

Det blir midsommarfirande vid NTO:s sommarhem i Semesterbyn i Virserum och där finns möjligheten att leka och dansa kring midsommarstången och köpa lotterier. Det blir också fiskdamm, servering och godisregn. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt