Annons:

Klartecken för första steget mot ny förskola – VA-nätet förnyas på Hultsfredsgata

Hultsfreds kommun lägger 14 miljoner kronor på att lägga ny väg till den nya förskolan och förnya och bygga ut VA-nätet. Foto: Ossian Mathiasson

Klartecken för första steget mot ny förskola – VA-nätet förnyas på Hultsfredsgata

Centrala Hultsfred liknar en byggarbetsplats i samband med att vatten- och avloppssystemet moderniseras.
Nu börjar projektet med den nya förskolan i Hultsfred. När nya vägar dras till förskolan passar Hultsfreds kommun på att se över va-nätet över utmed Hagadalsgatan.

Annons:

Det är kommunstyrelsens arbetsutskott som ger starttillstånd till det första steget mot en ny förskola i Ekebergsområdet i Hultsfred. 

För totalt 14,3 miljoner kronor blir det VA-sanering av Hagadalsgatan, det vill säga från infarten till Sågdammsvägen till ett antal meter åt varje håll i rondellen i centrum, samt ny trafiklösning vid ny infart till förskolan från Hagadalsgatan. 

– Man kan säga att hälften av kostnaden går vatten- och avloppssaneringarna och det blir ytterligare två miljoner kronor för att fixa vatten och avlopp till förskolan. När vi ändå är igång och gör nya vägar så kan vi passa på att göra om VA-nätet, säger Lars Rosander och fortsätter:

– 5,3 miljoner kronor är till vägar, gång- och cykelvägar och belysning. Det handlar om totalt 14,3 miljoner. 

Ska skapa en säker miljö

Rosander pratar också om att det blir fler åtgärder för att skapa en säker miljö för personerna som vistas i det nämnda området.

– Dagcenter ligger i samma område och vi måste säkerställa att trafiken funkar runt omkring. Det är viktigt att vi har en bra gång- och cykelväg, det är mycket åtgärder för att det ska bli säkert att ta sig till och från den nya förskolan i framtiden, säger Rosander. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Det är nära i tid och vi ska igång så fort som möjligt, förhoppningsvis i höst. Vi har likvida medel så att vi klarar att betala ledningarna och vägarna. När vi bygger förskolan för 100 miljoner kronor och bygger ut Venhagskolan i Målilla för 40 miljoner måste vi låna pengar. Det är vettiga investeringar till två stora projekt, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt