Annons:

Företagare lurad på verktygsköp – ärendet läggs ner:

Företagaren Inge Hyckenberg riktar kritik mot polisens sätt att hantera brott. Foto: Ossian Mathiasson

Företagare lurad på verktygsköp – ärendet läggs ner: "Snart skiter de i allt"

Den lokale företagaren Inge Hyckenberg, som driver Rexsvarven i nya lokaler i Storebro, har blivit lurad vid köp av en radialborrmaskin. Polisen lägger nu ner ärendet.
– Det är en lättja från polisen. Snart skiter de i all brottslighet, säger Inge Hyckenberg till vår tidning.

Annons:

Det var i januari 2017 som Inge Hyckenberg köpte en radialborrmaskin för 23 000 kronor via en mejlkonversation med ett företag. 

– Jag betalade för maskinen men företaget gjorde ingen leverans. Jag har namn och allting på den som jag har köpt maskinen av och har gjort en polisanmälan. Nu kommer polisen med beslutet att de lägger ner förundersökningen och skriver av ärendet, säger Inge Hyckenberg. 

Polisen anser att det inte längre finns anledning att fullfölja förundersökningen och motiverar sitt beslut med att parterna har ingått ett avtal och att det inte finns några förutsättningar att styrka ett uppsåtligt brott i fallet. 

– Polisen anser att det ska hanteras mellan parterna men det är en lättja från polisen. Snart skiter de i all brottslighet, det är ingen som blir straffad i dagens samhälle. Jag vill upplysa allmänheten om det. Deras agerande gynnar den oseriösa marknaden, säger Hyckenberg. 

"Vill att de blir fällda"

Sedan han skickade pengarna för maskinen i mitten av januari 2017 har han inte hört något från det berörda företaget. 

– Jag har härjat med polisen vid flera tillfällen och de kryper undan. Jag vill att bedragarna blir fällda och straffade. Jag har namn, adress och allt som behövs, säger han. 

Hur ser du på polisens agerande?

– Ska man lägga ner allt man stjäler för mellan 20 000 och 25 000 kronor så har vi snart inget rättssamhälle kvar, det är på den nivån jag vill lägga det. Det är ligor som håller på och de blir inte straffade. Jag vill varna andra för detta, det är det jag är ute efter. 

Är det ett trovärdigt företag?

– Det kan vara att de har förfalskat namnet men jag vet inte. All kontakt har skett via telefon och mejl. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt