Annons:

Finns Sveriges vackraste byggnad i Hultsfred?

Järnvägsstationen i Hultsfred är med i, först och främst, omröstningen Smålands vackraste byggnad. Foto: Ossian Mathiasson

Finns Sveriges vackraste byggnad i Hultsfred?

Just nu genomför föreningen Arkitekturupproret en omröstning på Facebook där Sveriges vackraste byggnad ska utses. Kanske finns den i Vimmerby, Västervik eller Hultsfred?

Annons:

Arkitekturupproret har tidigare utsett Sveriges vackraste och fulaste städer. Nu har turen kommit till att utse den vackraste byggnaden i Sverige.

Till en början hålls ett antal omröstningar på Facebook där man har delat in omröstningarna efter landskap. Värt att notera är att även rivna byggnader finns med i omröstningen.

När det gäller omröstningen över byggnader i Småland görs den på Facebooksidan Smålands Arkitekturuppror. De byggnader som fått flest röster när omröstningen är slut går vidare till huvudtävlingen, dit totalt 100 tävlingsbidrag från hela landet tar sig.

De fem byggnader som i skrivande stund toppar Smålands omröstning är i tur och ordning Tellushuset i Ljungby, Stadshotellet i Kalmar, Rådhuset i Kalmar, Forsellska gården i Eksjö och Rådhuset i Vimmerby.

I omröstningen hittar vi också, bland annat tre byggnader från Västervik (Keventerska gården, Gamla Varmbadhuset och Ellen Keyskolan) och en från Hultsfred (Järnvägsstationen).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt