Annons:

Undvik inbrott när du är på resande fot i sommar – här är tipsen

Det finns ett antal saker att tänka på för att minimera risken för inbrott när man är bortrest. Foto: Pixabay

Undvik inbrott när du är på resande fot i sommar – här är tipsen

Ska du ut på en förhoppningsvis underbar resa i sommar? Då vill du förstås inte komma hem till en uppbruten dörr eller ett krossat fönster. Det går såklart inte att gardera sig helt, men det finns ett antal saker som i alla fall hjälper till att hålla inbrottstjuvarna borta.

Annons:

SSF Stöldskyddsföreningen har gått ut med ett antal tips på sin hemsida som du bör tänka på inför resan. Du lär ha hört dem förr, men det kan ändå vara värt att uppdatera minnet litegrann.

Ett av tipsen handlar om att starta grannsamverkan, eller åtminstone be dina grannar att hålla ett vakande öga på ditt hem under tiden som du är bortrest.

Här följer ytterligare ett antal tips hämtade från SSF Stöldskyddsföreningen hemsida:

* När du bokar boende utan resebyrå, betala inte i förskott utan att ha Googlat runt och sett vad andra sagt om uthyraren/hotellet, använd säkra betalningssätt som till exempel. Paypal.

* Ha lås på din brevlåda så att obehöriga inte kan ta din post eller ser att du inte här hemma. Om du är borta en längre tid, be någon att tömma brevlådan.

* Städa inte innan du åker. Lämna lite disk och låt saker ligga framme så tjuven tror att du är hemma.

* Installera timer på några lampor som tänds och släcks.

* Förvara trädgårdsredskap och stegar inomhus eller i låst förråd, så att tjuven inte kan använda dem för att bryta sig in hos dig eller dina grannar.

* Installera ett värdeskåp och förvara dina värdesaker där, exempelvis pass, smycken, klockor. 

Undvik sociala medier

Väl ute på resan gäller det förstås att förvara sina värdesaker, som plånbok, mobil och bilnycklar, på ett så bra sätt som möjligt. Bor man på hotell tipsar SSF om att använda hotellets värdeboxar. Att lämna värdesaker obevakade i hotellrummet är inte en god idé.

SSF tipsar också om att vara försiktig med att visa upp på sociala medier att man är på resande fot. Det kan locka tjuvarna till din bostad. Lägg upp dina semesterbilder när du kommit hem istället.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt