Annons:

”Jag har hela tiden trott att det skulle lösa sig”

Håkan Sundell nuvarande vd på Ankarsrum die Casting känner sig lättad efter beskedet att IAC köper bolaget i Ankarsrum och produktionen och jobben säkras på orten.

Annons:

Håkan Sundell kommer att vara vd för Ankarsrum die Casting fram till 31 oktober i år. Den tid som konkursförvaltaren driver företaget. Han känner sig lättad efter att beskedet getts om att IAC (Internationel Aluminium Casting) köper bolaget i Ankarsrum.

- Jag har hela tiden trott på en lösning. Företaget är för bra för att läggas ned, säger han.

En av anledningarna till att IAC köpte Ankarsrum die Casting var den moderna teknik ni har, stämmer det?

- Ja till viss del. Vi har haft kunder som ställt höga krav på oss. Då har vi behövt moderniserat oss och göra de investeringar som krävts. Vi har också varit proaktiva och investerat i ny teknik.

Håkan Sundell var också med på det möte som hölls för personalen klockan elva idag.

Hur uppfattade du mötet?

- Det är skönt att det har fått en lösning. Här finns en djup industritradition med många lojala medarbetare som nu erbjuds att arbeta kvar.

Den konkurs som ni tvingades att göra i våras, kom sig av att Mönsterås bruk gick i konkurs. Vad har du att säga om det?

- Den diskussionen vill jag ínte gå djupare in i. Jag ser hellre framåt och tycker det är skönt att det kommit till en lösning.

Håkan Sundell säger att det ser ut som om alla kunder som idag finns hos Ankarsrum die Casting kommer att följa med till de nya ägarna.

Hur ser framtiden ut för dig?

- Eftersom köpet blev klart i måndags har inte den diskussionen kommit upp än. Det är många andra pusselbitar som ska komma på plats. Jag jobbar vidare fram tills den 31 oktober. Därefter får jag se vad som händer. Jag tror att de nya ägarna är smarta och intelligenta så det ska nog gå bra, säger Håkan Sundell.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt