Annons:

Kräver utredning efter allvarlig händelse på ALV

Nu kräver Arbetsmiljöverket åtgärder efter händelsen på ALV. Foto: Ossian Mathiasson

Kräver utredning efter allvarlig händelse på ALV

Två skådespelare ramlade ned när ett bord brakade ihop. Barnskådespelaren uppsökte läkare – och nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning av händelsen på ALV.

Annons:

Det var i slutet av juni i år som en arbetsolycka alternativt allvarligt tillbud skedde på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. En vuxen skådespelare och en barnskådespelare satt på ett kryssbord på scenen. Mitt på scenen brakade borde ihop vilket gjorde att skådespelarna ramlade ned.

Barnskådespelaren fick ont i nacken efter händelsen på grund av att hen behövt avvärja ett slag mot en kant i samband med fallet.

”Hen har varit hos läkare och kiropraktor på grund av detta. Hade någon av skådespelarnas ben i denna sekund befunnit sig under bordet hade värre personskador kunnat inträffa”, skrev Astrid Lindgrens Värld i sin anmälan till Arbetsmiljöverket.

Nu kräver Arbetsmiljöverket att ALV utreder händelsen och vidtar de åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen upprepas. 

Av utredningen ska framgå vilka faktorer arbetsgivaren bedömer ligga bakom händelsen, vilka åtgärder som eventuellt vidtagits eller som planeras för att förhindra liknande händelser i framtiden. Utredningen ska ha nått Arbetsmiljöverket före den 26 augusti i år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt