Annons:

Hemtjänsten får utökad personalstyrka – så många nya jobb skapas

Socialnmnden i Hultsfreds kommun omfördelar pengar (totalt 2,75 miljoner kronor) för att skapa sex nya tjänster inom hemtjänsten. Foto: Ossian Mathiasson

Hemtjänsten får utökad personalstyrka – så många nya jobb skapas

Hemtjänsten i Hultsfreds kommun får utökad personalstyrka med sex heltidstjänster från och med årsskiftet.
– Vi förstärker hemtjänsten med 2,7 miljoner kronor till nästa år och inrättar sex nya tjänster som vi har budget till, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

Annons:

Den ökade budgeten om 2,7 miljoner kronor kommer alltså användas till att täcka de underskott man har haft för lönekostnader inom hemtjänsten och det är därför rimligt att utöka antalet befattningar (årsarbetare) i personalbudgeten. 

"Legat fel budgetmässigt"

Det handlar om en resursfördelningsförstärkning med sex tjänster från och med 2020, vilket motsvarar budgettillskottet på 2,7 miljoner kronor. 

– Pengarna till hemtjänsten räcker inte till enligt budget och vi lägger mycket energi på hemtjänsten. Vi har ändå kommit fram till att vi har en ganska kostnadseffektiv hemtjänst när vi jämför oss själva med andra kommuner, säger Per-Inge Pettersson och fortsätter. 

– Arbetet med att följa hemtjänstens kostnadsutveckling har visat att vi har legat fel budgetmässigt, därför gör vi denna omfördelning och utökning av tjänster i hemtjänsten. 

Var i kommunen kommer tjänsterna tillsättas?

– Jag vet inte vilka hemtjänstområden som får förstärkning. Det beror också på hur många ärenden man har i respektive hemtjänstområde så man får lämna ifrån sig personal när man inte har behoven. Det är viktigt att samverka över hela hemtjänstområdet då behovet kan variera, säger Pettersson. 

"Tagit pengar från konton som går plus"

Det handlar inte om att socialnämnden har fått extrapengar någonstans på vägen. 

– Nej, vi har tagit pengar från konton som går plus och har fått till denna förstärkning. Vi har ett konto ”ofördelade medel” som vi har tagit i anspråk, det rör sig om nästan två miljoner. I sin tur har vi sett att det är hemtjänsten som behöver förstärkas med sex nya tjänster, säger Pettersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt