Annons:

Hotellet slutar med kontanter – här är anledningarna

Hotell Hulingens ägare, Putte Svensson Sahlin, har bestämt sig för att sluta med kontanter helt och hållet. Foto: Ossian Mathiasson

Hotellet slutar med kontanter – här är anledningarna

Hotell Hulingen i Hultsfred slutar med kontanter från och med i morgon. 
– Det främsta skälet är trygghet och säkerhet för vår personal, säger ägaren Putte Svensson Sahlin.

Annons:

Hotell Hulingen har haft kontantfritt i både hotelldelen och puben i över ett år och nu blir det så även i restaurangen på övervåningen. 

– Vi slutar med kontanter av olika anledningar. Kontanterna är en liten del av vår verksamhet, kanske fem procent, och det har blivit krångligare och krångligare att hantera kontanter när man ska beställa växel. Bankerna har också slutat med kontanthantering, säger Putte Svensson Sahlin och fortsätter: 

– Det främsta skälet är ändå trygghet och säkerhet för vår personal. Det är avgörande och minskar rånrisken avsevärt. Om alla vet att det inte finns några kontanter så försvinner rånrisken helt och hållet. Det är den stora anledningen med tanke på att vi har haft inbrott nyligen och den senaste tidens rån. Det är ändå så pass lite kontanter i omlopp. 

Hotellet blir kontantfritt från och med i morgon, den 1 februari. 

– Vi har egentligen bara haft kontanter på luncherna och det är väldigt uppskattat av personalen att kontanterna försvinner.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt