Annons:

STORA DELAR AV VÅRDEN VID SJUKHUSET STÄLLS IN

Stora delar av vården på Västerviks sjukhus ställs in. Foto: MostPhotos

STORA DELAR AV VÅRDEN VID SJUKHUSET STÄLLS IN

Coronakrisen får nu stor effekt på sjukvården i den norra delen av länet. All kirurgi som inte bedöms vara nödvändig ställs in från och med måndag. Även all mottagnings- och skopiverksamhet (titthålsundersökningar) vid sjukhuset ställs in.

Annons:

Sjukvården i länet ställs nu om för att kunna möta den våg av coronasjuka som väntas i värsta fall. I detta skede påverkas sjukhuset i Västervik främst.

Från och med måndag ställs all kirurgi samt all mottagnings- och skopiverksamhet som inte bedöms som nödvändig in.

Akutverksamhet, cancervården och stora delar av dagkirurgin fortsätter som vanligt.

”Åtgärden som beslutats av den politiska ledningen för Region Kalmar län innebär att Västerviks sjukhus börjar ställa om för att kunna ta emot covid-19-patienter. Hittills är det enbart infektionskliniken i Kalmar som vårdat dessa patienter, men då en ökning av sjuka är att vänta måste fler vårdplatser frigöras”, skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande.

Ny avdelning med åtta platser

En avdelning för coronapatienter med åtta vårdplatser inrättas i Västervik. Antalet vårdplatser kan utökas till 20 vid behov. Man ska även utöka antalet IVA-platser vid sjukhuset och ett bedömningstält placeras vid akutmottagningen.

Vid Länssjukhuset i Kalmar har antalet vårdplatser på infektionskliniken ökat från 18 till 24 och kan utökas ytterligare.

– Det är nödvändiga åtgärder för att vara beredda på en ökning av antalet sjuka de kommande veckorna, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande. 

Man inleder även en satsning på att höja kompetensen runt covid-19 hos personalen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt