Annons:

Goda grannar efterlyses: ”Många tvingas isolera sig”

Hyresgästföreningen söker både folk som behöver hjälp och volontärer till projektet "Goda grannar" i Kalmar län. Bilden är en genrebild. Foto: Ossian Mathiasson

Goda grannar efterlyses: ”Många tvingas isolera sig”

Hyresgästföreningen i region sydost söker goda grannar i Kalmar län för att kunna hjälpa de som är i riskgrupper och påverkas av coronaviruset. 

Annons:

Hyresgästföreningen ger personer som tillhör en riskgrupp eller är sjuk att anmäla sig i volontärnätverket Goda grannar och på det viset be om hjälp. 

För den som vill ställa upp och vara en god granne kan anmäla sig som volontär.

”Vi ser att många tvingas isolera sig i sina hem och för många känns det naturligt att vilja hjälpa till, vara en god granne, säger Charlotta Jakobsson, regional samordnare för Goda grannar i Hyresgästföreningen region Sydost, i ett pressmeddelande.

Kan få hjälp med mycket

Hyresgästföreningen skriver på sin sajt att arbetet med att koppla ihop behövande med volontärer påbörjas inom en snar framtid. Det finns många saker som man kan få hjälp med. 

”Det kan vara allt från att handla matvaror, gå ut med hunden, slänga sopor, hämta paket och viktiga mediciner”, säger Charlotta Jakobsson.

I Hyresgästföreningen region sydost ingår Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Östergötland och Blekinge län samt Gotland. 

I början av april hade drygt 3 800 volontärer anmält sitt intresse runt om i landet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt