Annons:

  • Premiär för sex cykelturer i filmlandskapet: ”Efterfrågan är stor”

    Carina Eldåkers och Carina Engqvists nystartade cykelpark med olika turer i filmlandskapet i Småland hade sin premiär på långfredagen. Foto: Privat

  • Premiär för sex cykelturer i filmlandskapet: ”Efterfrågan är stor”

Premiär för sex cykelturer i filmlandskapet: ”Efterfrågan är stor”

Sugen på att uppleva våren på nära håll, få frisk luft och motionera? Nu finns det möjlighet att cykla olika turer och uppleva det småländska filmlandskapet.

Annons:

Carina Eldåker och Carina Engqvist har tagit fram sex olika cykelturer, som är från 12 kilometer upp till 65 kilometer långa, med uthyrning vid filmmuseet Filmbyn Småland i Mariannelund. 

De sex cykelturerna går sedan förbi kända filminspelningsplatser och turistattraktioner, likt Katthult och Bullerbyn, restaurangen Mossebo Gästhem och Ingebo Hagar. 

Tanken var att en högtidlig invigning skulle ske i samarbete med ”Hela Sverige ska leva” och landsbygdsriksdagen i Jönköpings planerade tur till Filmbyn i början av maj men arrangemanget är inställt.

Smygstart under påskhelgen

Därför valde initiativtagarna att smygstarta sina cykelturer i filmlandskapet på långfredagen. 

– Vi väljer att skjuta den formella bandklippningen på framtiden och i stället öppna upp med de resurser vi har. Alla cyklar är inte på plats ännu (totalt 25 beställda + barncyklar och en tandem). Efterfrågan på utomhusaktiviteter är stor och människor längtar ut i naturen. Att cykla i filmlandskapet går alldeles utmärkt även i coronatider. Vi håller självklart avstånd i trafiken, säger Carina Engqvist på Cykla i filmlandskapet Småland. 

Carina Engqvist berättar att de har haft cyklister som har njutit av våren, ledigheten och landskapet längs de sex turerna under påskhelgen.

– Det är allt från tonåringar till pensionärspar som har kämpat i uppförsbackar, njutit av att rulla nedför, pausat på stenmurar och i soliga gläntor, sett nya platser och lärt sig mer om det fantastiska filmlandskapet. Vi har fått många positiva kommentarer, säger Engqvist. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt