Annons:

  • Premiär för matvandring i flera timmar – tar del av fyrarättersmeny

    Matilda Johansson (Räven & Osten) och Ann Sellbrink (Låxbo Lantkök) arrangerar sin första offentliga matvandring i Lida utanför Järnforsen på söndag. Foto: Privat

  • Premiär för matvandring i flera timmar – tar del av fyrarättersmeny
  • Premiär för matvandring i flera timmar – tar del av fyrarättersmeny
  • Premiär för matvandring i flera timmar – tar del av fyrarättersmeny

Premiär för matvandring i flera timmar – tar del av fyrarättersmeny

På söndag arrangerar Matilda Johansson på Räven & Osten den första offentliga matvandringen tillsammans med Ann Sellbrink på Låxbo Lantkök. 
– Man går en runda på fyra kilometer och tar del av en fyrarättersmeny. Vi räknar med att ta det tar fyra timmar, säger Matilda Johansson på Räven & Osten. 

Annons:

Matilda Johansson på Räven & Osten inledde under våren ett projekt för att satsa på matvandringar i sitt företag, ett sätt att hitta nya affärsmöjligheter i coronatider. 

När coronapandemin slog till minskade restaurangernas ostbeställningar och då valde hon att utveckla företaget i samarbete med Ann Sellbrink på Låxbo Lantkök. 

Premiär på söndag

I juni höll duon sin första testvandring och deltagarna fick promenera i skog och mark och äta småländska delikatesser. 

Tack vare en entreprenörskapscheck från Astrid Lindgrens hembygd har Räven & Osten utvecklat konceptet och på söndag är det dags för premiär. 

– Det ser vi verkligen fram emot. Projekttiden tog slut i månadsskiftet juni-juli så vi har inte kunnat börja förrän nu. Vi har haft mycket att göra i caféet vilket är jätteroligt, men därför helt enkelt inte hunnit lansera tjänsten förrän nu.

"Måste anmäla sig i förväg"

Den kommande matvandringen utgår från Lida, där mejeriet, gårdsbutiken och caféet ligger, och därefter vandrar deltagarna drygt fyra kilometer och stannar på utvalda platser för att ta del av fyrarättersmenyn, som är komponerad av lokalproducerade delikatesser. 

– Rundan bör ta fyra timmar med dessa matstopp och det handlar om förrätt, huvudrätt/osttallrik, dryckesstopp samt kaffe och kaka i caféet, säger Matilda Johansson. 

Vad blir det för skillnader i jämförelse med provvandringen?

– Vi har fått in feedback från deltagarna på provvandringen så vi har försökt förfina det. Nu är det en kommersiell grej där vi säljer produkten. Det kostar att vara med och man måste anmäla sig i förväg så det är inte något som man bara dyker upp till eftersom det är en guidad tur med mat. Vandringarna genomförs med en grupp om 10-20 deltagare. 

Siktar på fler vandringar i höst

Deltagarna vandrar i ett varierat småländskt landskap med backar, skogar och hagar och serveras närproducerad mat i väl uttänkta miljöer. 

– Basen är naturligtvis ostarna från min verksamhet, sedan har vi plockat in andra fina lokalproducerade produkter. Det blir en upplevelse att minnas. 

Är tanken att satsa på ännu fler vandringar framöver?

– Ja, det är tanken att lägga ut fler datum så folk kan välja lite mer. Vi tänker att det förlänger säsongen och vi kan ha det under hösten så länge vädret är okej. Vi tar kanske fram några kortare rundor. 

Hur ser intresset ut inför helgen?

– Vi har ett gäng deltagare bokade men det finns fortfarande platser kvar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt