Annons:

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Tobias och Karolina Nilsson har totalrenoverat sitt hus på Högliden i Virserum under det senaste året. I början av augusti flyttade de in och nu väntar tillökning i familjen i höst. Foto: Privat

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Hallen före.

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Hallen efter.

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Här är det tidigare vardagsrummet.

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Vardagsrummet har nu blivit ett toppmodernt kök.

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Huset utvändigt före.

  • Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

    Huset utvändigt efter och mer ska göras under nästa år.

Tobias och Karolinas drömhus har blivit verklighet – på ett år

Karolina Nilsson och Tobias Nilsson har förverkligat sin husdröm. Efter en omfattande renovering på ungefär ett år har de flyttat in i huset på Högliden i Virserum. 

Annons:

Våren 2019 fick Karolina Nilsson ärva sin farmor och farfars hus på Högliden 14 i Virserum och för drygt ett år sedan drog Karolina och sambon Tobias Nilsson igång en totalrenovering av huset på Högliden 14 i Virserum. 

På ett år har paret förvandlat det ärvda 60-talshuset till en toppmodern familjevilla och deras drömhus som de har drömt om. 

– Vi har lagt i stort sett all vår fritid på husrenovering under det senaste året. Det har varit väldigt mycket arbete och i början jobbade vi efter en tidsplan om att vi skulle flytta in sommaren 2021. Sedan ändrade vi oss under tiden och bestämde att vi ska fira jul i huset 2020. I januari fick vi reda på att vi väntade barn och då fick vi ytterligare snabba på det så det blev inflyttning i början av augusti. Vi satte tidsramen att vi ska hinna flytta in i huset och vara färdiga med flytten innan bebisen kommer i oktober, säger Tobias Nilsson.

Flyttade in i början av augusti

Första helgen i augusti flyttade de in i den nyrenoverade villan. De kan knappt tro att det är sant med tanke på vad de har hunnit med sedan starten när det gäller att blåsa ut hela huset, gräva upp runt huset, dränera, dra in ny el, genomföra fönsterbyten, lägga in golvvärme och byta ut alla golv, tak och väggar. 

– Vi har precis gjort allting som vi har tänkt oss. Vi har sparat allt utvändigt arbete till nästa år men det hade vi tänkt från första början också. Nu är vi helt klara med boytan och vi har verkligen lagt i en extra växel under våren och sommaren, säger Tobias Nilsson. 

Kan du uppskatta hur mycket tid ni har lagt på husrenoveringen?

– Väldigt mycket tid, minst 20-30 timmar i veckan. 

"Gjort det mesta själva"

Karolina jobbar inom hemtjänsten och Tobias driver en ventilationsfirma med bas i Virserum. All övrig ledig tid har lagts på husrenoveringen och de har gjort det tillsammans med hjälp av deras barn.

– Huset var väl fullt beboligt när vi tog över det men de var inrökt och mörkt. En del smårenoveringar var gjorda genom åren men det var inga stora saker. Vi kände att vi var tvungna att göra en totalrenovering. Vi har gjort det mesta själva. Vi hade tänkt göra måleri och tapetsering själva men i och med att tidspressen ökade så valde vi att lägga bort det till ett lokalt företag. 

Hur är känslan när arbetet är klart?

– Det är jätteskönt och det känns väldigt overkligt att vakna upp och känna att vi bor här. Första natten så frågade man sig själv om man verkligen skulle lägga sig och sova på bygget, säger han och skrattar. 

Han är väldigt nöjd med helheten, framför allt köket och hallen.

– Det är de största förändringarna i huset. Planlösningsmässigt så blev det väldigt, väldigt bra. Där köket är i dag var vardagsrummet tidigare och det tidigare köket har vi gjort om till två sovrum. Vi har fem sovrum och två badrum så det är bra. Delar av källaren har vi gjort om till boyta. 

Kan följa arbetet på sociala medier

Under hela byggprocessen har allmänheten kunnat följa deras arbete via ett Instagram-konto ”Resantilldromhemmet”. 

– Det har varit jättekul och vi har fått mycket frågor från folk som följer oss och vill veta hur det går. Det var tanken från början, att vi verkligen ville visa hur man kan få det gamla 60-talshuset till att bli som det har blivit i dag. Nu är det fullt fokus på att få smått i höst, kunna ta det lugnt och ta hand om varandra, familjen och bebisen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt