Annons:

Hultsfredslärare nominerad till fint lärarpris:

Emelie Hartikka, lärare på Albäcksskolan, har nominerats till lärarepriset Guldäpplet. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredslärare nominerad till fint lärarpris: "Skapade något nytt"

Emelie Hartikka, bild- och musiklärare på Albäcksskolan i Hultsfred, är nominerad till lärarpriset Guldäpplet 2020. 

Annons:

Guldäpplet, som har delats ut årligen sedan 2002, lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

Till följd av coronapandemins utbrott har lärarna ställts inför situationer med alltifrån undervisning helt digitalt till kombinationer av undervisning i klassrummet och via nätet. 

”Det är många nomineringar till Guldäpplet i år, till och med fler än vanligt, trots pandemins extra utmaningar för skolan under våren. Vårens utmaningar har klargjort betydelsen av de digitala möjligheterna. På några månader har lärarna och skolorna tagit stora steg framåt och utvecklat de digitala arbetssätten, både i skolan och på distans”, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury, i en kommentar på Guldäpplets hemsida. 

Hultsfredslärare är nominerad

Drygt 100 lärare har nominerats till årets prestigefyllda lärarpris och en av de nominerade hör hemma på Albäcksskolan i Hultsfred. Bild- och musikläraren Emelie Hartikka nomineras för att ha utvecklat och utvidgat den traditionella musikundervisningen. 

”Takt, rytm, dans har flyttat in och de digitala verktygen har tagit en naturlig plats i undervisningen. Under den tid i vår då skolan enbart erbjöd digital undervisning gav Emelie uppgifter till eleverna där de med hjälp av de sociala plattformar, som många använde i sin vardag, skapade något nytt. Hon bidrog också till utvecklingen kring hur man som lärare kunde jobba digitalt för att öka elevernas samarbete”, står det i nomineringen. 

Bland alla nominerade utser en jury tre finalister som presenteras i samband med den digitala Bokmässan. Prisutdelningen sker på Guldäpplets dag senare i höst. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt