Annons:

Partiet är tydliga med sitt nej: ”Inte lämpligt för exploatering”

Kristdemokraterna understryker sitt nej gällande Dackevinds planerade vindkraftspark i Hultsfreds kommun. Foto: Pixabay

Partiet är tydliga med sitt nej: ”Inte lämpligt för exploatering”

Kristdemokraternas bestämda nej till Dackevind AB:s planerade vindkraftsprojekt i Hultsfreds kommun står kvar. Gruppledaren Åke Nilsson berättar här varför de betonar sitt nej i frågan. 

Annons:

Kristdemokraterna är ett av flera partier som kommer rösta för att Hultsfreds kommun ska säga nej till Dackevinds aktuella projekt i ett område mellan Målilla, Mörlunda och Virserum. Åke Nilsson, gruppledare för partiet i Hultsfreds kommun, har tidigare sagt att det planerade området inte är lämpligt för etablering av en vindkraftspark. 

Partiet har sagt nej – och nu väljer de att markera sitt ställningstagande extra tydligt.

– Det börjar dra ihop sig när det gäller kommunens ställningstagande till Dackevinds vindkraftsprojekt. Vi har tidigare deklarerat Kristdemokraternas inställning till projektet, där vi anser att området inte är lämpligt för exploatering. Vårt ställningstagande kvarstår efter att partigruppen ventilerat frågan än en gång vid ett partimöte. Socialdemokraterna öppnade före sommaren för sin del upp för att tillstyrka en vindkraftsuppbyggnad med motiveringen att bolaget lyssnat på kritiken och gjort viss anpassning och minskning av antalet enheter. Därför finns anledning för oss att bekräfta vårt ställningstagande att vi fortsatt säger nej. Min förhoppning är att också de båda andra majoritetspartierna, C och M, sluter upp kring samma linje, säger Åke Nilsson, gruppledare för Kristdemokraterna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt