Annons:

Åtgärder för miljonbelopp omprioriteras på Lindblomskolan

Hultsfreds kommun har en underhållsbudget på fem miljoner som går till skolorna. Drygt fem miljoner kronor läggs på Lindblomskolan. Foto: Ossian Mathiasson

Åtgärder för miljonbelopp omprioriteras på Lindblomskolan

1,25 miljoner kronor kommer omprioriteras i den utökade underhållsbudgeten för Lindblomskolan.
– Hultsfreds Bostäder har prioriterat om och det gav vi i kommunstyrelsens arbetsutskott okej till, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Hultsfreds Bostäders förslag var i budgeten att fokusera på ytskiktsunderhåll, akustik och belysning till en kostnad på 1,25 miljoner kronor på Lindblomskolan i Hultsfred. 

Nu har det gjorts en ny statusbedömning som kastar om det kommande arbetet. 

– När man har tittat närmare på det så har man sett att man behöver byta stammar och elanslutningar så man använder pengarna till sådana åtgärder, säger Lars Rosander.

"Får komma i nästa skede"

Lindblomskolans hus A är enligt statusbedömningen i störst behov av åtgärder och Hultsfred Bostäder har kommit fram till att man behöver byta stammar och elnät från matning och in i fastigheten i första hand. Det har inte gjorts sedan A-huset uppfördes. 

Fokus är att genomföra åtgärder i byggnaden för att uppnå dagens arbetsmiljökrav som har för avsikt att hålla över tid, byggnadstekniskt och ekonomiskt. 

– Ytskikt och ljudplattor får komma i nästa skede. Man har prioriterat om och det ska vi okej till, säger Rosander. 

Arbetsmiljön kommer att beaktas utifrån ljud och ventilation. Ambitionen är att renovera hela huset med ett långsiktigt fokus och på ett sådant sätt att arbetsmoment inte inkräktar på verksamheten mer än nödvändigt. 

Stort renoveringsbehov på skolorna

Rosander berättar att de förfogar över en underhållsbudget på elva miljoner.

– Av den totala budgeten på elva miljoner så går fem miljoner till Lindblomskolan där vi har omfördelat 1,2 miljoner kronor. Det andra är fönsterbyten på D-huset och en miljon till styr- och regleringsutrustning. Pengarna går till skolor i Hultsfreds kommun. Vena får 4,6 miljoner kronor för ventilationsarbete, det håller man på med. I Mörlunda går 1,4 miljoner till ljudplattor, ventilation och golvbrunnar i skolköket, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt