Annons:

Skogsfastighet med skidbacke ligger ute till försäljning

Bengt Eriksson har bestämt sig för att sälja sin skogsfastighet på 31 hektar i Virserum och Dackestupets skidbacke finns med i köpet. Foto: Ossian Mathiasson

Skogsfastighet med skidbacke ligger ute till försäljning

Bengt Eriksson har sålt stugorna i Ekobyn vid Dackestupets fot. Nu ligger skogsfastigheten, där skidanläggningen Dackestupet ingår, ute till försäljning. 
– En skidbacke följer inte alltid med när man säljer skogsfastigheter, säger Bengt Eriksson. 

Annons:

I 21 dagar har skogsfastigheten Misterhult 1:3 på adressen Dackestupet 1 i Virserum legat ute till försäljning. Den nuvarande ägaren Bengt Eriksson har bestämt sig för att sälja marken – men det är ingen vanlig försäljning. I den här skogsfastigheten ingår nämlingen skidbacken Dackestupet. 

"Läge att sälja"

Tidigare i höstas sålde Eriksson Ekobyn med tre stugor till ett tyskt par och han ser detta som nästa naturliga steg. 

– Det är en del av min föräldragård som har funnits i min släkt i flera generationer. Vi avyttrade en del av gården och mitt föräldrahem med uthus, ladugårdar, åker och äng för fem år sedan. Nu känner vi att det är läge att sälja den resterande delen av skogsfastigheten, säger Bengt Eriksson och fortsätter: 

– Jag har väl samma argument som när vi sålde stugorna. Åldern är en del i beslutet eftersom det fodrar mycket jobb och underhåll. Vi är pensionärer sedan några år tillbaka och våra barn är inte intresserade av att ta över. Det är också bra när unga, energiska, entusiastiska krafter tar över. 

Hur var det att fatta ett sådant beslut?

– Det är alltid en process, men när man väl har bestämt sig för att lägga ut det till försäljning så är det inte mycket att vara vemodig över. 

"Finns alla möjligheter"

2017 skrev Eriksson ett tioårigt avtal med Hjortens SK som löper ut 2027 så skidklubben behöver inte vara oroliga för framtiden. 

– Det handlar om ett anläggningsarrende så det gör man inte hur man vill med. I och med att de har investerat så mycket i området så kan man inte bara säga upp dem, då blir man ersättningsskyldig om man avbryter det i förtid. Det finns alla möjligheter att utöka området med många olika saker. 

Budgivningen stängs i början av november.

– Sedan öppnas alla eventuella inkommande anbud upp och vi får se vad det ger. Allt handlar om pris och köpare. Det måste vara någon som man tycker att det funkar med, det valet har vi att göra. Det finns inget som tvingar oss att sälja om det inte är rätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt