Annons:

Kommunanställda får sin andra julgåva för i år:

De kommunanställda i Hultsfreds kommun fick en julgåva i förskott i våras och nu kommer ytterligare en julgåva som kommunen anslår pengar till. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunanställda får sin andra julgåva för i år: "Viktig uppmuntran"

De kommunanställdas julgåva tidigarelades för att stötta det lokala näringslivet under coronakrisen. Nu får de anställda ytterligare en julgåva.
– Även i år ska kommunen anslå pengar och erbjuda de anställda en julgåva, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Med anledning av coronavirusets utbrott fattade Hultsfreds kommun beslut om att tidigarelägga julgåvan till kommunens anställda för att stötta företagare som drabbades ekonomiskt. 

Då fick varje medarbetare 300 kronor i rekvisition att handla för hos valfri näringsidkare i Hultsfreds kommun. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott fattat beslut om att ge de anställda ytterligare en julgåva. 

– Vi gjorde en insats i våras när pandemin slog till. Vi har beslutat att skjuta till pengar så man kan göra något i samband med julen för de anställda. Ibland går man ut och äter. Det är en peng för att man ska kunna göra något gemensamt, säger Lars Rosander (C). 

"Känns självklart"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) lägger till: 

– Det är samma rutiner som det har varit vid jul tidigare år där varje anställd får 300 kronor. En del går ut och äter och en del gör något annat. Det är upp till cheferna att komma överens med sina anställda om vad man ska göra, säger Tomas Söreling (S).

Den totala kostnaden för den senaste julgåvan med 1 400 medarbetare beräknas uppgå till drygt 420 000 kronor. 

– Det känns självklart. Vi gjorde en satsning i våras och det hade varit tråkigt att säga att det inte blir något vid jul på grund av vårens gåva. Då hade det inte varit något extra. Det är en självklar liten men viktig uppmuntran som vi fortsätter med, säger Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt