Annons:

Klart med utförare av gallring och slutavverkning i skogen

Hultsfreds kommun har sålt skog till företag som ska utföra gallring och slutavverkning på olika platser i kommunen. Foto: Pixabay/Genrebild

Klart med utförare av gallring och slutavverkning i skogen

Tre rotposter och en gallring har legat ute för anbudsräkning på olika platser i Hultsfreds kommun. Nu står det klart vilka företag som får uppdragen. 

Annons:

Det var i samband med kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde som Jan Robertsson, skogsförvaltare på ÖSK, informerade om upphandling av tre rotposter och en gallring i Hultsfreds kommun. 

Kostar över 1,2 miljoner kronor

Gallring innebär att man avverkar vissa träd i ett bestånd men låter majoriteten stå kvar. Rotpost är en avverkningsrätt av virke stående på rot som säljs genom anbudsförfarande

– Vi fick in totalt fem anbud när det gäller rotposter. Lagergrens trävaru (företag från Mörlunda) fick en rotpost och Vida Skog två rotposter för avverkningsuppdrag under 2021. Det är ett avtal för åren 2021-2023 när det gäller rotposter. Rotposterna, avverkningsuppdragen, är rena skogsområden på olika platser i kommunen, säger kommunalrådet Lars Rosander och fortsätter:

– Vi har en gallring i området vid Knektagården som Lagergrens trävaru fick. Det kommer vara träd kvar men det är ett stort område.

Tomas Söreling (S) informerar om en viktig detalj gällande gallringen vid Knektagården. 

– Det är viktigt att man informerar de boende innan avverkningen så man känner till vad som sker.

De tre posterna landar tillsammans på 733 000 kronor. Gallringen går på drygt 489 000 kronor. Den totala kostnaden för skogsarbetena överstiger 1,2 miljoner kronor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt