Annons:

20 stölder om dagen i skolan – här är bästa tipsen

Enligt SSF, Stöldskyddsföreningen, ska man bära värdefulla saker nära kroppen så man har uppsikt över dem.

20 stölder om dagen i skolan – här är bästa tipsen

Under januari 2020 rapporterades 644 stölder som begåtts i skolor. Det är fler än 20 per dag. 
– Det är viktigt att prata med sina barn om vad som är stöldbegärligt, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen.

Annons:

I januari 2020 rapporterades 644 stölder som skett i skolmiljö. För föräldrar kan det bli en kostsam historia när barnets dator, telefon eller andra värdesaker försvinner i andra händer.

Nu går SSF, stöldskyddsföreningen, ut med en uppmaning till föräldrar om att prata med sina barn. 

 – Det är viktigt att prata med sina barn och ungdomar om vad som är stöldbegärligt och informera om vad man ska tänka på. Dels för att öka medvetenheten hos unga om risken att bli av med sina saker men också för att få in ett brottsförebyggande tänk, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen. 

Enligt SSF finns flera åtgärder man kan göra för att förebygga så att stöldtillfällen minimeras. Här är en lista på tips: 

•    Lägg inte värdeföremål, betalkort eller pengar i ryggsäcken eller väskan - dessa ska bäras nära kroppen för ökad uppsikt.
•    Lämna inte värdesaker i skolans skåp, omklädningsrum, eller hängande i korridoren, utan ta med dem in i klassrummet eller gymnastiksalen.
•    Lås fast cykeln i ramen i ett fast föremål med ett certifierat lås.
•    Sätt en nyckelbricka på hemnyckeln så ökar chansen att den kommer tillbaka om den kommer bort.
•    Märk mobiltelefon, dator och cykeln med MärkDNA så blir de mindre stöldbegärliga och chansen ökar att du får tillbaka det som eventuellt stulits. Märk kläder med permanenta märkpennor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt