Annons:

Idrottsklubben planerar en discgolfbana – då kan den stå klar

Det är i det här området, Bruksvallen, som en discgolfbana ska byggas. Foto: privat

Idrottsklubben planerar en discgolfbana – då kan den stå klar

Efter att ett medborgarförslag om discgolfbana blivit känt offentliggör Storebro IF planerna på utbyggnad av Bruksvallen. 

Annons:

Tidigare skrev Dagens Vimmerby om en önskan som skickats till Vimmerby kommun. I brevet hade författaren en önskan att kommunen ska bygga en discgolfbana. Nu verkar problemet vara löst utan att kommunen har tagit något beslut. Enligt Mats Jacobsson, projektledare för Mötesplats Bruksvallen i Storebro, är nästa punkt på agendan att bygga just en discgolfbana i Storebro IF:s regi.  

– Efter att medborgarförslaget kommit in vill vi gå ut med våra planer offentligt och berätta att vi kommer att bygga en discgolfbana. 

Inställt studiebesök

I nuläget förvandlar de Bruksvallen till en mötes- och aktivitetsplats. Här finns padel- och tennisbanor och snart invigs även en naturstig på 2,5 kilometer. Stigen kommer att ha 12 stationer och det är utefter den som den planerade discgolfbanan kommer att anläggas. 

– Vi hade planerat in ett studiebesök med dem som gjort Västerviks discgolfbana men så kom covid-19. När naturstigen är invigd sätter vi ändå igång med att bygga upp banan. Vi hoppas att den är på plats någon gång under hösten. 

Vinnande koncept med samarbete

Arbetet sköts av en grupp pensionärer och är helt på ideell basis. Mats Jacobsson ser ett vinnande koncept i det. 

– Det är till gagn för föreningen och kommunen. Dessutom har vi roligt och träffas samtidigt som medborgarna får en mötesplats. 

Många företag stöttar dem också genom att erbjuda dem lokal att arbeta i, material och även maskiner som de behöver. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt