Annons:

Hultsfredsbo får ny roll inom FFK-flyget:

Patrik Axelsson är ny gruppchef för Frivilliga flygkårens FIG-grupp i Kalmar län. Foto: Privat

Hultsfredsbo får ny roll inom FFK-flyget: "Väldigt kul"

Hultsfredsbon Patrik Axelsson har varit medlem i Frivilliga flygkåren i närmare 20 år. Nu är han utsedd till ny gruppchef för flygkårens första insatsgrupp i Kalmar län. 
– Väldigt kul att ta ytterligare ett steg inom FFK-flyget, säger Patrik Axelsson i ett pressmeddelande.  

Annons:

Patrik Axelsson från Hultsfred är ny gruppchef för Frivilliga flygkårens FIG-grupp i Kalmar län.

Han flyger i Hultsfreds flygklubb sedan 20 år med närmare 500 timmar i luften. Han brinner för ett rikt föreningsliv och tycker att insatser inom frivilligorganisationer för samhället är viktiga. Förutom sitt engagemang inom klubbflyget är han sedan 2015 en av fyra brandflygsamordnare i Kalmar län.

FIG står för första insatsgrupp och är en resurs som räddningstjänster, länsstyrelser, Trafikverket, Vägverket, skogsbolag, kommuner med flera kan få hjälp av under och efter olika typer av katastrofer i vårt samhälle.

Regelbunden träning

Gruppen, som i Kalmar län består av 14 personer varav åtta piloter och sex till aspiranter, spanare och FFK-ungdom, tränar regelbundet scenarier med övervakning av vägar, järnvägar, kraftledningar, stormfälld skog, översvämningar samt sök efter försvunna personer.

FIG flyger små fyrsitsiga sportflygplan som är en fördel på många av uppdragen.

– Flygplanen rör sig förhållandevis långsamt i luften och går att flyga lågt utan att tumma på säkerheten samtidigt som det underlättar när vi letar efter saker och tar bilder. Dessutom är det kostnadseffektivt eftersom vi kan spana av stora sträckor till en rimlig kostnad, säger Patrik Axelsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt