Annons:

Regionen begär att krislägesavtalet inaktiveras

Foto: Genrebild

Regionen begär att krislägesavtalet inaktiveras

Region Kalmar län känner inte längre behov av att använda sig av det gällande krislägesavtalet. Därför har man nu skickat en begäran till Sveriges kommuner och regioner (SKR) om att det ska inaktiveras.

Annons:

Sedan den 11 januari har det funnits ett krislägesavtal för intensivvården vid Länssjukhuset i Kalmar. SKR tog beslutet på begäran av Region Kalmar län då situationen med covid-19-patienter var mycket ansträngd på intensivvårdsavdelningen vid länssjukhuset. Vid tillfället vårdades totalt tio patienter på IVA och det befarades att fler patienter skulle komma att behöva intensivvård.

– När avtalet aktiverades hade vi ett högt tryck på IVA med många inlagda. Innan vi hann tillämpa avtalet hade dock läget förändrats och vi har nu i flera dagar legat stabilt på en lägre nivå. Det gör att vi inte behöver anvisa personal till IVA och då ska avtalet inaktiveras, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist i ett pressmeddelande från Region Kalmar län på onsdagen.

Skulle situationen förvärras igen kan Region Kalmar län åter komma att vända sig till SKR för att aktivera krislägesavtalet, skriver man i pressmeddelandet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt