Annons:

Andra uppmaningen på två veckor:

Sophämtarna i Hultsfreds kommun ber ännu en gång allmänheten om hjälp för att underlätta sophämtningen. Foto: Hultsfreds kommun

Andra uppmaningen på två veckor: "Skotta fri väg till sopkärlen"

Hultsfreds kommuns sophämtare bad allmänheten om hjälp för någon vecka sedan. Nu kommer ytterligare en uppmaning till följd av det kraftiga snöovädret. 

Annons:

Stora mängder snö har fallit över Kalmar län under torsdagsdygnet. I dag har Östra Smålands kommunalteknikförbund gått ut med ytterligare en uppmaning till allmänheten för att underlätta sophämtarnas arbete. Den första uppmaningen utfärdades den 14 januari – och nu, 14 dagar senare, kommer ytterligare en. 

”Snö och halka påverkar sophämtningen vintertid och vi ber dig att tänka på att underlätta för våra renhållningsarbetare. Det är just nu många kärl som lyfts och släpas av personalen över snövallar för att tömmas”, skriver ÖSK på sin hemsida.

Uppmaningen syftar till att allmänheten ska skotta fri väg till sopkärlen, ta bort snö från locket och sanda om det är halt.

”Om ditt kärl inte ställs tillbaka på exakt samma plats efter tömningen ber vi om ditt överseende med det”, skriver ÖSK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt